Rowan Breen, de maker van de 0-1 aan de bal.

WFB wint eenvoudig van een strijdend FIOS

Actueel 526 keer gelezen

Achthuizen - Een wedstrijd om des keizers baard zo zou men vooraf de wedstrijd tussen FIOS en WFB kunnen bestempelen. WFB met een periodetitel op zak en FIOS terug te vinden in de onderste regionen.

Door Piet Bakelaar

Toch werd het een echte wedstrijd waarin WFB vol voor de aanval koos en FIOS zich niet gewillig naar de slachtbank liet leiden. Al in de eerste minuut moest Danny Baart ingrijpen bij een voorzet van Sjors de Bakker. Een schot van Stefan Nagtegaal werd gepakt door Rick Weeda. Met nog schoten van Geert Tanis en Rowan Breen, over, viel net voor rust toch nog een doelpunt. Een verre uittrap van Eduard van Dam werd goed meegenomen door Rowan Breen. Met een schot in de linkerhoek liet hij Weeda kansloos (0-1). In de tweede helft was keeper Rick Weeda achter gebleven in de kleedkamer en was Arjen Hemmink zijn vervanger. Een voorzet van Jakko van Heest werd goed gepakt door Hemmink en ook het schot van Stefan Nagtegaal op korte afstand wist hij goed te pareren. Ook een inzet van Rowan Breen wist de goalie te keren maar als Blonk de bal breed plaatst op Geert Tanis is Hemmink kansloos op zijn schot in de linkerbovenhoek (0-2). Bij een schot van Martijn van Wijk weet Bart Huibrechtse bal op tijd te keren ten koste van een corner. Een schot van Geert Tanis verdween in het zijnet. Sjors de Bakker gaf de bal breed aan Matthijs Blonk die met een geplaatst schot de 0-3 op het scorebord schoot. Bart Huibrechtse plaatste de bal voor en Marijn Huibrechtse kon de bal niet genoeg sturen en schoot naast. Een schot van Sjors de Bakker ging over maar als een schot van Bryan Westhoeve van richting wordt veranderd is de keeper kansloos (0-4). Net voor het einde kwam Matthijs Blonk goed naar binnen en schoot de bal onder de keeper door in het doel en bepaalde daarmee de eindstand op 0-5.

Trainer Fransisco Roque da Silva van WFB was tevreden over de winst. 'We hadden in de 1e helft veel balbezit maar maken de kansen niet af. Na de rust zie je dat de tegenstander het niet meer bij kan houden en maken we de kansen goed af. We speelden zeker niet met de rem erop om ons te sparen voor de nacompetitie. Misschien volgende week tegen Rockanje dat de wat spelers sparen. Verder zullen we vol gaan om promotie te bewerkstelligen '. Trainer Hans de Rover van FIOS was kort in zijn commentaar. 'De kat tegen de muis, we hebben hard gestreden en terecht verloren, meer kan ik er niet van maken '.

Rick Weeda pakt de bal uit de hoek na een vrij trap van Rowan Breen.