De benodigde spullen voor de opruimactie worden uitgedeeld. Daarna: aan de slag!
De benodigde spullen voor de opruimactie worden uitgedeeld. Daarna: aan de slag!

Samen voor een schoon centrum van Middelharnis

Algemeen 688 keer gelezen

Middelharnis- Vorige week was het centrum van Middelharnis bevolkt met kinderen die gele hesjes droegen met daarop het opschrift ‘Ik ben supporter van schoon’. Dat bleef niet bij de leuze. Zij voegden de daad bij het woord.
Ruim 40 leerlingen van de Groen van Prinstererschool uit Middelharnis deden aan deze actie mee. Samen met vertegenwoordigers van Oost-West Wonen, stichting ZIJN, ondernemers, buurtbewoners en de gemeente zorgden zij ervoor, dat na verloop van tijd een groot deel van het centrum van Middelharnis weer spic en span was. Voorzien van handschoenen, gewapend met grijpers en onder leiding van de leerkrachten verzamelden zij alles wat rommel was of erop leek. Fanatiek, want toen de schoonmaakwerkzaamheden na verloop van tijd waren afgerond konden medewerkers van de gemeente een groot aantal volle zakken met afval afvoeren naar de milieustraat. Een prachtig, gezamenlijk behaald resultaat.

Jong geleerd, oud gedaan
Afval is overal een groot probleem, dus ook op het eiland. Je kunt het wel steeds opruimen, maar voorkomen is beter dan genezen. Daarom is de gemeente, samen met de belanghebbende partijen begonnen met een bewustwordingsactie. Waar kan je beter beginnen dan bij de jeugd? Als je kinderen van jongs af aan leert, dat afval niet op straat hoort, bewerkstellig je op den duur de noodzakelijke gedragsverandering. Een schone omgeving is een uitdagende omgeving waar het goed toeven is. Daar moet iedereen zijn steentje aan bijdragen. De leerlingen is het in ieder geval gelukt. Het centrum van Middelharnis zag er na hun opruimactie weer uit om door een ringetje te halen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant