Afbeelding
Hans Villerius

“We moeten heel veel van dit soort initiatieven hebben!”

Algemeen 1.543 keer gelezen

Herkingen – Het is ervan gekomen: twee echte jeu de boulesbanen sieren het Han de Lignieplein in Herkingen. Beschut gelegen tussen de stijlvolle bebouwing van het plein, omgeven door fraai aangelegd groen en met bankjes langs de banen, zijn alle ingrediënten aanwezig om hier te genieten van lichte sportiviteit, van gezelligheid en saamhorigheid. Onlangs werd Jeu de Boules Han de Lignieplein officieel geopend.

Tekst en foto: Villerius tekstproductie & Fotografie

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn van de gemeente Goeree-Overflakkee verrichtte de openingshandeling door de eerste ballen op een van de twee banen te gooien. Omringd door de bewoners van het plein zat, ondanks de regen van dat moment, de sfeer er helemaal in. En dat is precies wat deze voorziening voor het dorp wil betekenen. De wethouder zei daar ook wat over. “We moeten heel veel van dit soort initiatieven hebben. Want dit brengt mensen bijeen. Daarom leg ik bij deze gelegenheid meteen een uitdaging bij u neer: betrek ook jongeren hierbij. Jeu de boules is een spel voor iedereen en leent zich uitstekend om door jong en oud sámen gespeeld te worden. Zoek elkaar op en leg die verbinding!”

Ontstaan uit een spontane actie onder buurtbewoners van het Han de Lignieplein, werd al een tijdlang jeu de boules gespeeld op de grindbanen in het plantsoen midden op het plein. Omdat dit behelpen was maar er intussen toch serieus competities worden gespeeld, groeide de wens er een echte jeu de boulesbaan van te maken. De gemeente Goeree-Overflakkee en woningcorporatie Oost West Wonen omarmden dit idee en bleken bereid deze voorziening voor het dorp te bekostigen. Zodoende ligt er nu een echte jeu de boulesbaan die, zoals de wethouder al aangaf, bedoeld is voor héél het dorp. “Of je nu actief speelt of liever vanaf de bankjes toekijkt, je hebt hier contact met dorpsgenoten, je neemt lekker wat te eten en te drinken mee, het is gegarandeerd genieten! Complimenten, gefeliciteerd en veel plezier!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant