Jannie (89) en Jan (88) Vroegindeweij vierden afgelopen week hun diamanten huwelijk met een gezellig verrassingsfeest in Den Bommel!  Foto: Sam Fish
Jannie (89) en Jan (88) Vroegindeweij vierden afgelopen week hun diamanten huwelijk met een gezellig verrassingsfeest in Den Bommel! Foto: Sam Fish © Sam Fish

Briljanten huwelijk voor fam. Vroegindeweij

Algemeen 485 keer gelezen

Jan (89) en Jannie (88) Vroegindeweij hebben op woensdag 3 april hun briljanten huwelijk gevierd. De twee zijn al 65 jaar getrouwd!

Door Sam Fish

De twee leerden elkaar kennen bij juwelier Keuvelaar op D’n Diek in Middelharnis. “Ik werkte daar toen en Jan kwam binnen om zijn horloge te repareren. Dat konden we niet zelf, hij moest opgestuurd worden, dus dat ging wel even duren. Maar elke zaterdag kwam hij langs om te vragen of zijn horloge al klaar was. En als ik dan klaar was met werken stond hij in het portiekje op me te wachten. Dan nam hij me mee naar het verenigingsgebouw in Oude-Tonge waar elke zaterdagavond een film werd gedraaid.” Welke film de eerste was weten ze niet meer. “Daar hebben we ook niet veel van gezien”, vertelt Jannie lachend. “We hadden ons eigen plekje achterin de zaal.”
Samen kregen ze drie kinderen die op hun beurt zorgden voor zes kleinkinderen. “En gisteravond is ons achtste achterkleinkind geboren”, vertelt het stel trots. Met die hele bups gaan ze van de zomer lekker barbecueën op het gras voor de deur. “Dan vieren we ook meteen de negentigste verjaardag van Jan.” Maar wat ze niet weten is dat ze zaterdag 7 april nog een feestje hadden. Dochter Conny laat op slinkse wijzen weten dat er die dag een verrassingsfeestje op de planning staat in de Hoezemoos in Den Bommel. “Maar ze weten echt nog van helemaal niks. We gaan dan lekker eten. Die barbecue komt er van de zomer echt wel, maar we gaan het nu ook al vieren. Mag ook wel, zo’n lang huwelijk is hartstikke bijzonder. Dan zijn twee feestjes best op zijn plaats.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant