Afbeelding

Het Mozes Rosenberg Trio brengt Gypsy-jazz naar Sommelsdijk

Algemeen 590 keer gelezen

Zaterdag 11 mei heeft het Poldertheater van Hofstede Lust & Last weer een indrukwekkend concert op de agenda gezet met het Mozes Rosenberg Trio. 

Het zijn de ‘gypsy-jazz klanken’ die door de polder van Sommelsdijk zullen klinken. Als er één muziekstijl is die opzwepende muziek brengt waar je geen moment bij stil kan zitten dan is het deze wel. Een eeuwenoude muzikale traditie wordt van generatie op generatie doorgegeven. De familie Rosenberg is zo’n bijzondere muzikale familie waar alles draait om de swingende gitaarklanken.

Mozes Rosenberg is de jongste gitaar-virtuoos uit de bekende Rosenberg gitaar-dynastie; een meester op de gitaar met een ongekend improvisatie-vermogen. Zijn repertoire bestaat uit gypsy-jazz klassiekers, eigen composities en jazz- en pop standards.

Mozes speelde wereldwijd op belangrijke grote jazz-festivals, en komend voorjaar o.a. tijdens de 2024 Jazz Marathon Hong Kong en het 2024 Sicilia Jazz Festival. 

Samen met Martin Limberger op slaggitaar en Daniel Gueli op contrabas, staat dit trio garant voor een absoluut geweldig muzikaal feest; zeer swingende en opzwepende gypsy jazz en razendsnelle solo’s van een van s’werelds meest fenomenale gypsy-jazz gitaristen.

Elk jaar organiseert de familie Mijs van Lust & Last een bijzonder concert in het weekend van de KunstKijk. Het is de eerste keer dat dit Mozes Rosenbergtrio op Goeree-Overflakkee speelt en Sommelsdijk op de kalender tussen HongKong en Sicilie staat wel erg fraai.

Het concert begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. De entree is € 22,50 en kaarten zijn te bestellen via de website www.lustenlast.nl

Hofstede Lust & Last, Kokseweg 4-6 Sommelsdijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant