Afbeelding

Hoppenbrouwers Techniek versterkt regionale positie door integratie vestigingen op Goeree-Overflakkee

Algemeen 1.422 keer gelezen

Middelharnis – Hoppenbrouwers, een toonaangevend technisch dienstverlener, kondigt de integratie aan van haar vestiging in Goedereede met de vestiging in Middelharnis. Deze wordt effectief per 1 september 2024. Deze samenvoeging creëert een stevigere basis voor de uitvoering van grootschalige projecten in woningbouw en utiliteitsbouw en benadrukt de succesvolle werkwijze van het bedrijf: net zo toegankelijk te blijven als een lokale onderneming, maar met de expertise en capaciteit van een landelijke speler.

De integratie volgt op de acquisities van Van Wijk Installaties & Constructies en Kievit Warmte in 2021, waarmee Hoppenbrouwers haar positie en dienstverlening op het eiland Goeree-Overflakkee aanzienlijk heeft versterkt, met name op het vlak van seriematige woningbouw, mutatie en renovatie van woningen. Sindsdien zijn ruim 6.000 woningen door de technisch dienstverlener in onderhoud en service genomen, wat bijdraagt aan de maatschappelijke opgave om voldoende en duurzame huisvesting te bieden. 

Expertise gevraagd bij innovatieve projecten
Henny de Haas, directeur van Hoppenbrouwers Techniek, benadrukt het belang van de samenvoeging: “Dit stelt ons in staat om als één bedrijf effectiever op klantbehoeften in te spelen, waarbij we de beste vakmensen per project inzetten. Dat gaat zelfs over vestigingen door het land heen. En dat is ook nodig, want onze expertise wordt steeds meer gevraagd bij nieuwe, innovatieve ontwikkelingen rondom waterstof, prefab en het verduurzamen van woningen. De integratie van de twee vestigingen is daarmee een strategische keuze die aansluit bij de huidige maatschappelijke en branche specifieke ontwikkelingen.”

Versterkte servicecapaciteit en vergrote projectomvang
De vestiging in Middelharnis zal straks bestaan uit 75 medewerkers en streeft naar een omzet van circa 19 miljoen euro. De focus ligt op het versterken van de servicecapaciteit en het vergroten van de projectomvang die de vestiging kan managen.

Werken in specialistische projectteams
Cees Kievit, vestigingsleider Middelharnis voegt toe: “Deze ontwikkeling is niet alleen een slimme stap met het oog op onze bedrijfsstrategie, maar biedt ook nieuwe kansen voor medewerkers zoals meer (lokale) doorgroeimogelijkheden en multidisciplinair werken in speciale projectteams. Klanten en leveranciers zijn geïnformeerd over de samenvoeging en kunnen rekenen op een nog beter service- en expertiseniveau dan zij nu gewend zijn.”

Opereren als geïntegreerde eenheid
Met de integratie blijft Cees Kievit, voormalig directeur van Kievit Warmte, het vertrouwde gezicht in het team, wat moet zorgen voor continuïteit en vertrouwen. “Ik kijk ernaar uit om samen met onze directe collega’s deze fase in te gaan en als een geïntegreerde eenheid te opereren. En uiteraard blijven we ook onszelf; met ons hechte team zullen we successen blijven vieren, aldus Kievit.

Over Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers heeft zich in ruim 100 jaar ontwikkeld van eenmanszaak in Udenhout tot een toonaangevende technische dienstverlener met 1850 medewerkers en meer dan 20 vestigingen in Nederland. Gedreven door de ambitie de meest duurzame technisch dienstverlener van morgen te worden, combineert Hoppenbrouwers expertise in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, slimme gebouwtechnologieën en automatiseringssystemen, gericht op diverse sectoren. Naast het implementeren van duurzame techniek, zet Hoppenbrouwers zich in voor een milieubewuste bedrijfsvoering en werkt samen met klanten aan verdere verduurzaming.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant