DIRKSLAND - Intensieovereenkomst met Zorgverlener Zeeuwse gronden en Oost West Wonen voor het pand Elkersweide, Akelei 32
DIRKSLAND - Intensieovereenkomst met Zorgverlener Zeeuwse gronden en Oost West Wonen voor het pand Elkersweide, Akelei 32 Wim van Vossen

Een nieuwe vorm van Beschermd Wonen op de Zuid-Hollandse Eilanden

Algemeen 1.728 keer gelezen

Op dinsdag 4 juni 2024 organiseert Zeeuwse Gronden een avondsymposium over Het nieuwe Beschermd Wonen in theater de Twee Hondjes te Hellevoetsluis. Een veilige, kleinschalige beschermde woonvorm, zonder drugs, waar je indien nodig je hele leven kan blijven wonen en waar familie nauw betrokken wordt. Deze woonvorm is per juli 2024 ook in Dirksland beschikbaar. Hiermee komt een grote wens van familie van mensen met een psychiatrische ziekte uit. Tijdens het avondsymposium vertellen we u er graag meer over.

Zeeuwse Gronden biedt Beschermd Wonen, behandeling, begeleiding en dagbesteding aan mensen met een ernstig psychiatrische ziekte. Het nieuwe Beschermd Wonen volgens de wijze van Zeeuwse Gronden kenmerkt zich door een nauwe samenwerking met familie, kleinschaligheid en zerotolerance op het gebied van drugs. De betrokken begeleiding en de mogelijkheid om aan diverse vormen van dagbesteding vanuit Zeeuwse Gronden mee te doen, maakt het geheel compleet.

Samen met een grote groep ouders heeft Zeeuwse Gronden de laatste jaren hard gewerkt om deze vorm van zorg te realiseren op de Zuid-Hollandse eilanden. De eerste woonlocatie opent binnenkort in Dirksland, maar ook in Spijkenisse zal in 2025 een locatie openen. Daarnaast zijn er concrete plannen in andere delen van Zuid-Holland.

Wilt u hier meer over weten? Of komt u uit de regio en wilt u hierin iets betekenen? Neem dan contact op met Wiwine Bienenmann via communicatie@zeeuwsegronden.nl of 0115-621314.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant