Afbeelding

Opening nieuw schoolplein obs Stellegors

Algemeen 736 keer gelezen

Op 13 mei werd op obs Stellegors het nieuwe schoolplein geopend! In de meivakantie hebben Michel van der Werf van Speeltotaal en Peter Otte van Otte Hoveniers en hun werknemers hard gewerkt om het schoolplein eens flink onder handen te nemen. De leerlingenraad van de school heeft in de klassen naar de wensen van de leerlingen gevraagd en heeft deze in de vergaderingen besproken met de directeur. Het moest vooral een groen, uitdagend en gezellig schoolplein worden!! En dat is het geworden; er zijn veel tegels uit gehaald en plantjes en houtsnippers voor in de plaats gekomen, en veel toffe toestellen; schommels, een klimtoestel, een klimheuvel met kruipbuis en glijbaan en een behendigheidsparcours!!

Een grote uitdaging was de financiering van het plein. Al een aantal jaar hebben de kinderen een sponsorloop georganiseerd waarvan een deel naar ROPARUN maar ook een deel gespaard werd voor dit goede doel. Tevens organiseerde de AC een zomerfair en een cake-actie. Daarnaast is er vanuit SOPOGO voor elke school wat beschikbaar. En gelukkig heeft de school ook subsidie van de gemeente Goeree-Overflakkee en van het Windfonds ontvangen. Karel Raven en Jan Alleman (ook op de foto) van het Windfonds waren aanwezig en vertellen over het doel van het Windfonds:

Het WindfondsGO is een stichting die enkele jaren geleden is opgericht met het doel financiële ondersteuning te verlenen bij het tot stand komen van projecten met een sociaal maatschappelijke functie op Goeree-Overflakkee. De eigenaren van de windparken op Goeree-Overflakkee die na 2016 zijn gebouwd dragen jaarlijks een bedrag af dat gerelateerd is aan de door hen opgewekte windenergie (€ 0,5 per opgewekte MWh). 

Nu alle windparken op Goeree-Overflakkee zijn gerealiseerd is dat jaarlijks in totaal een behoorlijk bedrag, waarmee flink wat projecten kunnen worden ondersteund. Bewoners en organisatis kunnen een beroep doen op dit fonds door een aanvraag in te dienen voor een door hen geïnitieerd plan. Om een idee te krijgen van de projecten die mede met behulp van bijdragen uit het WindfondsGO zijn gerealiseerd kunt u (of kan je) een kijkje nemen op de website van dit fonds (www.windfondsgo.nl). 

De kinderen zijn enorm blij met het plein!!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant