De winnaars van de Grote Prijs Elsto Schilderwerken.
De winnaars van de Grote Prijs Elsto Schilderwerken.

Jim en Mick Hameeteman winnen Grote Prijs Elsto Schilderwerken

Algemeen 460 keer gelezen

Zaterdag 27 april jl., Koningsdag, stond de 3e duivenvlucht van het seizoen 2024 op het programma. Dit was tevens de eerste Grote Prijs vlucht van PV de Combinatie uit Middelharnis dit seizoen.
41 Duivencoaches kwamen vrijdagavond naar het Melkhuusje in Middelharnis om hun duiven in te korven en mee te dingen naar de overwinning van de vlucht uit Niergnies Seravall, plaatsje in Noord Frankrijk, met een afstand van ca 190 km. Totaal werden 1057 duiven ingekorfd door de duivencoaches van PV de Combinatie, welke met nog 34000 andere duiven uit Zuid Holland met vrachtauto’s naar de losplaats werden vervoerd.

Zaterdagmorgen vroeg was het bewolkt en regenachtig en er moest tot 09.30 uur worden gewacht alvorens het sein tot lossen kon worden gegeven. Vanaf dat moment wordt er gerekend, hoe is de wind, hoe snel zullen ze vandaag vliegen, hoe laat kunnen we ze verwachten.

Om 11.19.34 komt het eerste bericht uit Ouddorp, Jim en Mick Hameeteman hebben hun jaarlingdoffer, NL23-9289937, geconstateerd. De Nationale Vitesse (snelheid) kampioenen uit 2023 slaan direct op de eerste Grote Prijs Vlucht toe en winnen de 1e prijs, tevens ook de 1e van Samenspel Zuid Hollandse Eilanden en de 1e prijs van geheel afd.5 Zuid Holland tegen ruim 35000 duiven.

Weer een geweldige prestatie van deze vader-zoon combinatie
Met een snelheid van ruim 105 km p/u is deze jaarling doffer winnaar van de Grote Prijs Elsto Schilderwerken.
Jim en Mick stonden in de tuin hun duiven op te wachten toen ze ineens 2 duiven van achter het hok zagen komen. Het bleek de winnende duif te zijn met nog een vreemde. De ‘937 had niet direct haast naar binnen te gaan en bleef nog ruim anderhalve minuut met de vreemde duif vliegen.

Ondanks dit toch de grote winnaar van deze vlucht
De winnende duif heeft het niet van vreemden, want zowel de vader als de moeder hebben goed gevlogen en zijn van goede afkomst. Zo wist de vader van de ‘937 een 1e prijs te winnen uit Lennik tegen 13486 duiven en een 2e prijs op Fontenay tegen 5502 duiven. De moeder van de ‘937 komt uit de beste duif die Jim en Mick ooit hebben gehad, nl. “super Keesie”. Deze won zelf een 1e Peronne tegen 38031 duiven en een 1e van Pont St. Maxence tegen 13509 duiven. Het zit dus echt in de genen!
Een halfbroer van de winnende duif won vorige jaar ook een 1e prijs van Niergnies tegen 20033 duiven.

Als voorbereiding zijn de duiven een aantal malen zelf weggebracht en nu voor de 3e week mee met de vluchten. Om de vorm in het begin wat te drukken zijn de duiven tot 20 april jl. verduisterd geweest.

Ondanks dat deze vader-zoon combinatie de afgelopen jaren geweldig hebben gevlogen, waren ze bij aanvang van het seizoen toch een beetje huiverig. Dit omdat ze afgelopen winter een nieuw hok hebben laten bouwen en plaatsen. Je weet nooit hoe de duiven daar weer op aarden. Maar ze kunnen met een gerust hart verder gaan, want het nieuwe hok heeft geen weerslag op eerdere prestaties. De kwaliteit bij de duiven is er, de beide duivencoaches hebben het in de vingers en het nieuwe hok is ook geen probleem, dus we zullen ook dit seizoen weer veel gaan horen van deze vader-zoon combinatie. Niet alleen bij PV de Combinatie, maar ook in heel Nederland.

Nogmaals de eerste Grote Prijs Elsto Schilderwerken gewonnen door 2 geweldige duivencoaches. André van der Linde en Richard van den Bos maken het podium compleet.
18 Mei is de volgende Grote Prijs vlucht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant