Met een hoogwerker is het nieuwe gedicht aan de gevel gehangen.  Foto: Sam Fish
Met een hoogwerker is het nieuwe gedicht aan de gevel gehangen. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Nieuw gedicht op gevel gemeentehuis

Algemeen 364 keer gelezen

De Reizende Dichters hebben weer een nieuw gedicht gemaakt voor op de gevel van het gemeentehuis. Het gaat over de FLUZI.

Door Sam Fish 

FLUZI staat voor Flakkee Uit Zijn Isolement. Het is dit jaar 60 jaar geleden dat de Haringvlietbrug officieel werd geopend. En daarmee was een verbinding gelegd met de overkant. Tegenwoordig is de brug voor veel mensen het gevoel van thuiskomen. We zijn de brug over en daarmee bijna thuis. En dat is precies waar het gedicht over gaat. Schrijfster Anneke de Klerk heeft haar gedicht dan ook voorgelezen aan het einde van de bijeenkomst. Haar ouders kwamen hier in 1970 wonen. “Het werd hun thuis en daardoor werd het mijn thuis.” 

“Welkom voor de zevende keer”, verwelkomt wethouder Eijkenduijn de aanwezigen. “Ik blijf het een waanzinnig initiatief vinden om elke zoveel tijd een nieuw gedicht op de gevel te hebben. Aan de ene kant is het heel fijn dat we uit het isolement zijn, maar het is jammer dat we sommige situaties van vroeger niet meer hebben. Maar we hebben wel hele andere mooie dingen mogen beleven sinds de komst van die brug. En dat is ook zeker wat waard.”
Ook Streekmuseum-voorzitter Hans Kalle vertelde wat. “Als het goed is was 20 juli 1964 de grote dag. De burgemeester van Dirksland was erbij. Hij sprak daar over de Brug der Zuchten. Hij doelde op de niet zo goede medewerking van de Rijksoverheid. Er werd nogal wat gezucht. Het heeft drie maanden geduurd voordat ze bij de marine doorhadden dat de Haringvlietbrug bestond.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant