Afbeelding

Muziek met Peuters: leuk en leerzaam

Algemeen 384 keer gelezen

Samen muziek maken, dansen en zingen. Daar draait het om bij de cursus Muziek met Peuters. Een nieuwe cursus gaat op 16 mei van start in het gebouw aan de Schoolstraat 9A in Middelharnis, waar sinds kort het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee is gevestigd.

Muziek met Peuters is een cursus voor kinderen tussen 1 en 4 jaar oud. Zij maken op een eenvoudige en speelse manier kennis met muziek. De peuters leren ritmes herkennen, melodieën zingen en toonhoogtes onderscheiden.

Maar Muziek met Peuters bevordert behalve de muzikaliteit ook de taalontwikkeling. Ritme, melodie en intonatie vormen immers de basis van de taal. Verder verbetert het de grove en fijne motoriek en helpt het om emoties te uiten. En niet te vergeten: samen muziek maken schept een band, zowel tussen ouder en kind als tussen de kinderen onderling.

De cursus Muziek met Peuters is op donderdag van 9.30 tot 10.30 uur. De eerste les is op 16 mei, de laatste op 4 juli. Dat zijn in totaal negen lessen (tussen twee schoolvakanties in).

Inschrijven voor de cursus kan via de website van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Wie al een keer aan Muziek met Peuters heeft meegedaan, kan gerust nog een keer aanschuiven. Elke cursus heeft namelijk weer nieuwe liedjes en muziekspelletjes te bieden.

Een les voor ouder of grootouder met kind kost 10 euro. Wie gebruikmaakt van de kinderopvang van Kibeo krijgt 1 euro korting.

Kijk voor meer informatie op www.muziekgebouwgo.nl/muziekmetpeuters/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant