Het is gelukt. Herkingen '55 blijft in de vierde klasse.

Herkingen ‘55 klaart de klus in Colijnsplaat!

Algemeen 513 keer gelezen

Met een klinkende 0-4 overwinning op Colijnsplaatse Boys klimt Herkingen ‘55 naar de vierde stek op de ranglijst.
Maar nog belangrijker weten de geelhemden zich met dit resultaat te handhaven in vierde klasse. Een prestatie van formaat in deze loodzware afdeling met maar liefst zes degradanten op twaalf ploegen.
Op het fraaie sportpark in Colijnsplaat liet Herkingen ‘55 direct blijken dat het voor niets minder dan drie punten naar het Zeeuwse dorp was afgereisd. Op een steekpass van Bouwens spat de inzet van Maikel van den Ochtend in de 4e minuut op de paal uiteen. In de 8e minuut zijn de geelhemden wel trefzeker als Noordijk de bal op het middenveld vrijspeelt en met een venijnige uithaal de 0-1 aantekent. In deze beginfase zetten de bezoekers aanval na aanval op en rest de thuisclub niets anders dan de aanvalsdrift in de kiem te smoren. In de 11e minuut verruimt Herkingen ‘55 de marge. Uit een prima combinatie met Bouwens is Van den Ochtend deze maal wel trefzeker (0-2). Enkele minuten later wordt een inzet van Noordijk met de hand geblokt. Arbiter Seba ziet er geen strafschop in.
Op het half uur ziet de jonge leidsman in licht vasthouden van Van Splunter wel een overtreding en toont vervolgens Tolhoek voor dit vergrijp een rode kaart. Een domper voor de thuisclub dat juist beter in de wedstrijd kwam en enkele minuten hiervoor zelfs een prima mogelijkheid kreeg op de aansluitingstreffer.

‘TOETJE’
Na de rustperiode controleert Herkingen ‘55 in de ‘man-meer-situatie’ eenvoudig de wedstrijd. Kansen voor Bouwens, Van den Ochtend en de sterkspelende Bestman treffen geen doel. In de 60e minuut is de ingevallen Andrei Ramanau wel trefzeker door de bal geplaatst via de binnenkant van de paal binnen te schieten (0-3). Enkele minuten later haalt de middenvelder opnieuw uit; ditmaal rakelings over. Zwackhalen wisselt Van Splunter en Maikel van den Ochtend voor Buijs en Verbaan. In de 73e minuut plukt Dubois de bal van de schoen van de in het zestienmetergebied opgedoken Van Loon. In de 81e minuut weet Herkingen-aanvoerder Bouwens de teller op vier doelpunten te brengen en daarmee de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de slotminuten brengt Zwackhalen de jeugdige spelers Ruben van Mourik en debutant Tim Bazen in het veld.

Door de winst van Duiveland bij FC De Westhoek is Herkingen ‘55 gevrijwaard van degradatie en zal het ook in het seizoen 2024/2025 in de vierde klasse acteren. Of komt er nog een toetje in de nacompetitie? Wie zal het zeggen in deze uitermate spannende afdeling.