Seeflabel uitreiking bij OBS De Westhoek in Ouddorp, met Juf Sanne Stout, buurtagent Arij Weijler en wethouder Henk van Putten.
Seeflabel uitreiking bij OBS De Westhoek in Ouddorp, met Juf Sanne Stout, buurtagent Arij Weijler en wethouder Henk van Putten.

OBS De Westhoek ontvangt School op SEEF label

Algemeen 327 keer gelezen

Ouddorp – Openbare Basisschool De Westhoek uit Ouddorp heeft dinsdag 23 april het felbegeerde School op Seef Label ontvangen. Een school ontvangt het verkeersveiligheidslabel, wanneer zij zich actief inzetten voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid. Wethouder Henk van Putten en buurtagent Arij Weijler waren bij dit bijzondere moment aanwezig.

Na de feestelijke ontvangst van Van Putten en Weijler over de speciale rode loper, was het eerst tijd voor een stoere fiets-, step- en skatedemonstratie van enkele leerlingen uit groep 6 en 7. Verkeersleerkracht Sanne Stout gaf daarna het woord aan de wethouder om de ruim tweehonderd leerlingen, leerkrachten en hulpouders toe te spreken over hun eerste behaalde SEEF label. 

Van Putten noemde uit het juryrapport dat het bijzonder is dat De Westhoek maar liefst zeven verkeersouders heeft die op verschillende momenten in het jaar zich inzetten voor verkeerseducatie, zoals een verkeersparcours uitzetten, wandelen met de onderbouw en oefenen met de fiets in het verkeer in de midden- en bovenbouw. Ook noemde de wethouder dat de school veel aandacht heeft voor de veilige schoolomgeving. Twee kinderen uit groep 8 sloten daarbij aan door de wethouder en de agent een kaart te overhandigen met alle lastige verkeersknelpunten die de leerlingen tegenkomen langs de zogenoemde school-thuisroute. De school kreeg maar liefst een tien en twee negens van de jury voor goede organisatie, ouderbetrokkenheid en aandacht voor de schoolomgeving. De wethouder sloot af met het geven van een cheque ter waarde van 250 euro.

Na alle mooie woorden kregen alle leerlingen een mooie Seef-medaille. Twee leerlingen uit groep 5 mochten uiteindelijk het School op Seef Label onthullen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant