Musicus Paul Kieviet speelt m.m.v. van zoon Auke in de Hervormde Kerk van Middelharnis.
Musicus Paul Kieviet speelt m.m.v. van zoon Auke in de Hervormde Kerk van Middelharnis.

"Sprankelende Barok" rond Johann Sebastian Bach in de Hervormde Kerk te Middelharnis

Actueel 233 keer gelezen

Middelharniis - Op zaterdagavond 18 mei (aanvang 20.00 uur) aanstaande hoopt musicus Paul Kieviet – met medewerking van zoon Auke - te concerteren in de Hervormde Kerk te Middelharnis – op de "nieuwe" Erard-vleugel en het hoofdorgel – onder het thema "Sprankelende Barok".

Het hele concert cirkelt rondom de luisterrijke persoon van Johann Sebastian Bach, die ook zelf vertegenwoordigd is met een klavecimbelconcert, een koraalbewerking en een van zijn grote Preludia en Fuga's. Het programma bestaat verder uit composities van mensen met wie hij op de een of andere manier connecties had. In die zin is dit dan ook het 71e Bachconcert.
Het concert opent met Concert voor klavecimbel en orkest in D (BWV 1058) van Johann Sebastian Bach – op de vleugel – in een bewerking door Paul Waldersee (1831-1906) voor vier handen.

In de jaren-1730 componeerde Bach zijn zeven grote concerten voor klavecimbel en orkest. Veel van de muzikale stijl leende hij van Italiaanse collega's als Vivaldi en Corelli. Het werk heeft drie delen (allegro moderato - adagio e piano sempre - allegro).

Twee van de vier musicerende handen zijn van Auke Kieviet.

U bent van harte welkom!
De toegang is uw gift aan de uitgang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant