Deze prachtige traditie start met een gezond koningsontbijt – geschonken door onze koning.
Deze prachtige traditie start met een gezond koningsontbijt – geschonken door onze koning.

Koningsdag 2019, een vroeg oranje feest alle op scholen

Actueel 552 keer gelezen

Dit schooljaar was het een vroeg oranje feest op alle scholen. Op vrijdag 12 april werd op alle scholen Koningsdag gevierd. Deze prachtige traditie start met een gezond koningsontbijt – geschonken door onze koning. Uiteraard zijn hierbij altijd veel enthousiaste ouders betrokken – de kleding van iedereen is feestelijk oranje.

Na dit gezamenlijke ontbijt hebben de kinderen energie verzameld voor de warming up; worden nieuwe en traditionele liedjes gezongen en de vlag gehesen op alle schoolpleinen. De warming up gaat natuurlijk samen met een vrolijk dansje en een gezellig lied. Hierna zit de sfeer er bij de kinderen goed in en barsten de spelletjes los.
Op de Eben Haezerschool en op Christelijke Jenaplanschool 't Kompas deden de oudste groepen mee aan "Wandelen voor Water'. Hoe mooi is het om een gezonde en stevige wandeling te doen voor een goed doel. Met zes liter water op de rug in een blauwe rugzak werden de kinderen gesponsord voor het goede doel SIMAWI.
Naast "Wandelen voor water" was er ruimte voor veel sportieve activiteiten; sport beweging en gezondheid staan op de scholen altijd centraal op Koningsdag. Uiteraard hoort er de traditionele oranje koek of tompouce bij en is het voor groot en klein een feestelijke en sportieve dag.
De reden dat Koningsdag zo vroeg op de scholen gevierd werd is het feit dat deze week Pasen gevierd wordt en dan de meivakantie begint.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant