Doelpuntenmaker Ries van den Boogert torent hoog boven iedereen uit.

Flakkee en DVV'09 komen niet verder dan een gelijkspel

Actueel 346 keer gelezen

Middelharnis- Met een harde wind over het veld, wat goed voetbal bijna onmogelijk maakte, troffen afgelopen zaterdag de ploegen van Flakkee en DVV'09 elkaar. Beide ploegen scoorde éénmaal.

Door Piet Bakelaar

Flakkee mocht als eerste het "voordeel" van de wind in de rug trachten om te zetten in doelpunten. Dat viel in het begin niet mee, want beide ploegen hadden moeite de bal onder controle te houden en menig keer verdween de bal naast het speelveld. In de 2e minuut stuurde Mees Groenendijk Mels Blok diep maar Jordy Hanenberg kwam goed uit zijn doel. Een schot van Youri Kievit vanaf 17 meter werd gepakt door Jordy Hanenberg. Na een klein half uur was er een goede mogelijkheid voor de bezoekers. Jurgen van Bergen gaf de bal scherp voor, Toes raakte de bal maar was het Sander Vinke die de bal uiteindelijk kon wegwerken . Wanneer Delano van der Velde de bal iets te zacht terug speelt moet Hanenberg rap uit zijn doel komen om de bal over de zijlijn te trappen. Jurre Toes plaatste de bal op Jurgen van Bergen maar Menno Frank weet de bal te onderscheppen.

In de 2e helft mocht DVV'09 proberen het voordeel van de harde wind in doelpunten om te zetten. Jurre Toes schoot een vrije trap naast en een schot van Glenn Melssant ging naast. Aan de andere kant schoot Mels Blok in het zijnet. Sven van Niewenhuyuzen gaf de bal breed op Mels Blok die op zijn beurt Ruben Fernadez aanspeelde maar ook dit schot ging naast. Schoten van Joeri Boshoven en Jurgen van Bergen werden onschadelijk gemaakt door Robert Vinke. Een corner van Jurgen van Bergen werd door Robert Vinke uit de doelmond geslagen. Bij een voorzet van Jurgen van Bergen zit Gerben van den Nieuwendijk er goed tussen en kan de bal wegwerken. Even later wordt Toes aangespeeld op de rand van het 16-meter gebied maar ook dit schot ging naast. Bij een kort genomen vrij trap van Nick Jongejan plaatst Jurre Toes de bal voor en weet Ries van den Boogert de bal langs Robert Vinke te werken en bracht DVV'09 op 0-1. Een vrije trap van Mees Groenendijk ging via de handen van Jordy Hanenberg over. De corner daaropvolgend werd door Gerben van den Nieuwendijk met het hoofd verlengd en de net ingevallen Gianluca Bosman kan de bal binnen schieten (1-1).

In de blessuretijd moest Robert Vinke een vrije trap van Joeri Boshoven nog uit zijn doel boksen maar het bleef gelijk. Trainer John Klein van DVV'09 wilde vooraf graag winnen. 'Na het behalen van de periodetitel moeten we proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Dat geeft voordeel in de nacompetitie. We kregen vandaag wel de kansen maar zoals zo vaak de laatste weken scoren we moeilijk. We krijgen dan ook nog een tegendoelpunt doordat we niet alert genoeg verdedigen'. Trainer Peter van Poortvliet van Flakkee vond de 1-1 een terechte uitslag. 'We creëerden in de 1e helft te weinig kansen. Inde 2e helft kwamen we op achterstand door een doelpunt uit een buitenspelpositie. Ondanks het vlagsignaal wuifde de scheidsrechter het protest weg. Gelukkig weten we nog te scoren en kwamen we op gelijke hoogte. We blijven strijden voor een eventuele periodetitel'.

Jordy Hanenberg pakt de bal klemvast. Frank den Hengst en Joeri Boshoven kijken toe.