Afbeelding

Themadienst: 'Je bent een koningskind'

Actueel 286 keer gelezen

Ouddorp  – Op zondag 6 mei 2018 vindt er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp weer een bijzondere themadienst plaats. 

Overal verschijnen in deze tijd 'namaak' kronen en op koningsdag lopen er velen mee op hun hoofd. Het koningshuis is populair en we zijn trots dat we een monarchie hebben. In de kerk vieren we ook iedere jaar koningsdag, de dag waarop de grote Koning werd gekroond en de dag waarop Hij zijn plaats nam op de troon van heerlijkheid. Hij die regeert over hemel en aarde. Maar de volgelingen van die grote koning dragen ook allemaal kronen. Dit zijn alleen geen 'namaak' kronen.  

We denken in deze dienst na over 'de Kroon van het leven'. We voelen ons niet altijd koning over ons eigen leven terwijl wij allemaal koningskinderen zijn. Zijn wij bereid als een koning door het leven te gaan? In deze themadienst neemt Ds. Karel van Wijngaarden ons mee naar een aansprekend Bijbels voorbeeld.

U kent vast het verhaal wel van Jezus die op een ezel Jeruzalem binnenkomt. Een verhaal die doorgaans op Palmzondag wordt gelezen. Jezus wordt gehuldigd als koning met palmtakken en liederen. U kent vast de uitdrukking wel: 'hij wordt als koning binnengehaald en een dag later gekruisigd'. Het verwijst naar het leven van Jezus maar passen dit vaak toe in ons eigen leven.

Wat betekent deze uitspraak voor ons? Jezus heeft overwonnen en geeft ons allemaal de 'Kroon van het Leven'. Wat doe je als je eigenaar bent van die kroon? Hoe laat je dat zien? Misschien makkelijk in een dorp waar iedereen gelooft maar hoe doe je dat op je werk of in de grote stad?

Laat u opnieuw verrassen door het verhaal van de intocht. Kom naar deze themadienst toe en laat u raken en inspireren door de boodschap van de kroningsdag die ons uitdaagt als koningskind door het leven te gaan. "De themadiensten bieden ruimte voor een creatieve invulling van de dienst om te prikkelen tot nadenken. Laat jezelf verrassen! Dit is in het bijzonder een dienst om andere mensen voor uit te nodigen". Aanvang van de dienst: 9.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant