Afbeelding

Hoorcollege Tabletcafé Koningsdag

Actueel 237 keer gelezen

Literair Hoorcollege
door Lidewijde Paris

Op dinsdagavond 24 april geeft Lidewijde Paris een Literair Hoorcollege over het lezen van boeken. Haar boek "Hoe lees ik?" staat al maanden in de top60 van bestverkochte boeken.
Het literaire hoorcollege is onderdeel van de Leesfinale! ; het jaarlijkse evenement, speciaal bedoeld voor leesgroepen, leden van de Facebookpagina "Bookchallenge 2018" en andere "leesgekken". Het hele jaar door geeft Lidewijde Paris Lees!workshops door het land in boekwinkels, bibliotheken, scholen en op festivals en ook deze avond zal ze op een toegankelijke manier met het publiek aan de slag gaan.
Romans zijn vaak meer dan alleen een verhaal. Er wordt met structuur gespeeld, met perspectief, beelden en taal, waardoor een boek extra betekenis of een tweede laag krijgt. Aan de hand van heel veel fragmenten uit bekende romans laat Lidewijde Paris in Hoe lees ik? zien hoe literatuur werkt en hoe je, bijvoorbeeld, betekenis kan geven aan een ontdekte metafoor of een perspectiefwisseling. Dat maakt dit boek tot een basisboek voor veel lezers.
De leesfinale! is dit jaar in Bibliotheekvestiging Brielle, Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES, Reede 2a.
Leesfinale! – met een hoorcollege door Lidewijde Paris – Dinsdag 24 april | 19.30 uur | Toegang €7,50 / €5,00 voor bibliotheekleden/deelnemers aan de Bookchallenge 2018.


Tabletcafé; Rabobank Mobiel bankieren op je tablet/smartphone

Op vrijdagmiddag 20 april is er een Tabletcafé EXTRA in Bibliotheekvestiging Oude-Tonge (Ebbe en Vloed). Medewerkers van de Rabobank zijn deze middag aanwezig om uitleg te geven over het bankieren op een smartphone of tablet. Stap voor stap wordt uitleg gegeven over bankieren via de app op uw smartphone of tablet.Speciale aandacht voor veiligheid en privacy. 14:00 – 16:00 uur, toegang gratis.


Koningsdag

Alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zijn gesloten op vrijdag 27 april 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant