Afbeelding

Nieuw artikel

di 30 nov 2021, 15:18 Algemeen

De reductie van de stikstofuitstoot is belangrijk voor de verbetering voor de natuur, maar ook om woningen en wegen te kunnen aanleggen. De VVD zet in het verkiezingsprogramma in op innovatieve methoden om de stikstofuitstoot te verminderen en op het behoud van de agrarische sector en duurzame voedselproductie. Daarom is het belangrijk dat de onderhandelaars vanuit de VVD-fractie deze kans niet voorbij laten gaan en de innovatieve methoden voor stikstofreductie onderdeel laten zijn van het nieuwe coalitieakkoord. Hiertoe werd zaterdag een motie overgenomen op de Algemene Ledenvergadering van de VVD.

“Innovatie is de eerste stap, voordat we denken aan de uitkoop of onteigening van boeren. Innovatie heeft zich al in de praktijk bewezen”, zegt VVD-Statenlid Mirjam Nelisse. “Het is belangrijk om die innovatie ook juridisch te borgen, zodat boeren het vertrouwen hebben dat ze die investeringen kunnen doen. Als dat vertrouwen er is, kunnen we daar ook versnellen”.

Tweede Kamerlid Thom van Campen reageert positief op de motie: “De landbouw staat voor een belangrijke transitie waarbij innovaties een hele belangrijke oplossing kunnen zijn om de stikstofuitstoot te verminderen en zo rust te brengen op het boerenerf”.

Uit de krant