Mevrouw Tanis kreeg voor haar 102de verjaar visite van de burgemeester. En ze kreeg van de gemeente haar geboorteakte cadeau!  Foto: Sam Fish
Mevrouw Tanis kreeg voor haar 102de verjaar visite van de burgemeester. En ze kreeg van de gemeente haar geboorteakte cadeau! Foto: Sam Fish © Sam Fish

102 maal hoera voor mevrouw Tanis!

Algemeen 360 keer gelezen

Het gebeurt niet vaak dat mensen ouder worden dan honderd jaar. En daarom besteed de gemeente extra aandacht aan de mensen die wel zo oud mogen worden. Zo ook mevrouw Cornelia Tanis.

Door Sam Fish 

Door een foutje op haar geboorteakte staat 18 november in het teken van Cornelia’s 102de verjaardag. Maar eigenlijk is ze een dag eerder al jarig. Er ging namelijk iets fout bij de aangifte van haar geboorte. Maar dat mag de pret niet drukken, het is en blijft een bijzondere dag!

Bezoek 
Op donderdag 18 november bracht burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman een bezoekje aan mevrouw Tanis in de Vliedberg in Ouddorp. Ze woont daar inmiddels alweer vijf jaar en heeft het er erg naar haar zin. Twee jaar geleden was het daar nog groot feest voor haar honderdste verjaardag. Helaas was dat door corona zowel vorig jaar als dit jaar niet mogelijk.

Daarom is er besloten om een schema te maken voor de verjaardagsvisite. Ze vertelt dat ze dat vorig jaar ook hebben gedaan. “Ik kreeg toen tot aan de kerst zelfs nog bezoek voor mijn verjaardag,” vertelt ze. “Ik vind het wel gezellig dat iedereen gespreid komt. Dan kunnen we tenminste gezellig kletsen.”

Hobby’s 
Haar zicht en gehoor mogen dan achteruit gaan, mevrouw Tanis vermaakt zich nog prima. “Ik brei de hele dag,” vertelt ze. “Ik doe het puur op gevoel. Ik brei gewoon een eind en dan haal ik het uit elkaar en begin ik weer opnieuw. Het is gewoon heerlijk ontspannend om te doen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant