Afbeelding

De Jonge Spartaan verlaat Rotterdam met de volle buit

Algemeen 304 keer gelezen

Sportcomplex De Grote Stee aan de Smeetslandseweg in Rotterdam-Zuid was zaterdag 20 november 2021 de plaats van handeling voor het treffen tussen IJVV De Zwervers en De Jonge Spartaan.
Vooraf stonden de gastheren op de 9e plaats met 7 punten uit zeven wedstrijden. De gasten uit Middelharnis kukelden door twee ongelukkige thuisnederlagen van de 2e naar de 6e plaats in de rangschikking. Deze wedstrijd ontbraken bij De Jonge Spartaan de geschorste Donny Klem en de geblesseerden Gerben van der Weele, keeper Johan Kroon, Norman Leune en Tim Driece.

Scheidsrechter Majenburg uit Brielle leidde het duel. In de openingsfase was De Jonge Spartaan de bovenliggende partij. Zo waren er mogelijkheden voor Lars Schriek en Sietse van der Weele, ook spits Michael Sloof mistte een kans. Na een prima voorzet vanaf rechts van Pim Grootenboer was het Wiljan Driece, die vanaf de rand van het strafschopgebied in de 8e minuut de openingstreffer voor zijn rekening nam. Pas na 20 minuten wist de thuisclub uit een kopbal het eerste gevaar te stichten.
Kort hierop was er een puike assist van Olaf Tillema en was het spits Michael Sloof die de 0-2 in het Rotterdamse doel schoot. Lang kon de formatie van Wim Nieuwland niet van deze ruime voorsprong genieten. In de 22e minuut schoot aanvoerder Ronnie Pfeffer van afstand de aansluitingstreffer in de kruising. Een hakje van Wiljan Driece werd vervolgens op de doellijn gekeerd door een verdediger. De mogelijkheid voor Michael Sloof kort voor rust was gelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Olaf Tillema kreeg in de 51e minuut een goede mogelijkheid, maar hij schoot de bal over het doel. Helaas werd de doorgebroken Lars Schriek niet de mogelijkheid geboden richting het doel van keeper Dennis de Jel op te stomen. De verder goed leidende arbiter Majenburg zag het voordeel helaas over het hoofd. De thuisclub kwam wat beter in de wedstrijd, hanteerde de lange bal en kreeg in de 69e minuut zelfs een strafschop na een overtreding van keeper Ferry de Koning. Met een goede redding keerde Ferry de Koning de door Ayrton Kampwart genomen strafschop en zo bleef de voorsprong intact. Koen Vervloed kwam binnen de lijnen voor Olaf Tillema en Dennis Baars verving Sietse van der Weele.
Na een mooie assist van Michael Sloof schoot Wiljan Driece kort voor tijd de bevrijdende 1-3 binnen. Ferry de Koning keerde nog knap een inzet van een van de aanvallers van IJVV De Zwervers. Nick Bronder maakte in de slotfase nog zijn seizoensdebuut door Lars Schriek te vervangen. Keeper Ferry de Koning onderscheidde zich in de slotminuut opnieuw door nogmaals een strafschop te stoppen. Deze keer nam invaller Sander Gorter de strafschop.
Zo keerde De Jong Spartaan met drie punten terug naar Middelharnis en kan er worden uitgekeken naar de komst van de huidige nummer twee van de ranglijst LMO uit Rotterdam op zaterdag 27 november 2021. Helaas is er dan ook geen publiek welkom in verband met de Coronamaatregelen.

Scoreverloop:

8e 0-1 Wiljan Driece

21e 0-2 Michael Sloof

22e 1-2 Ronnie Pfeffer

82e 1-3 Wiljan Driece

Scheidsrechter R.C. Majenburg gaf geel aan Sander Gorter van IJVV De Zwervers en aan Ferry de Koning, Lars Schriek en Nick Bronder van De Jonge Spartaan.