Joost van der Veer (liggend) maakt de 2-2. Bart-Jelle van Dam kijkt juichend toe en Julian de Geus loopt juichend weg.

DVV’09 steelt op karakter in slotseconde punt bij OHVV (2-2)

Algemeen 164 keer gelezen

De wedstrijden tegen de koploper en zeker tegen OHVV zijn duels waar je als speler toch altijd naar uitkijkt. De ploeg uit Oudenhoorn staat nog zonder puntverlies bovenaan en is het met het beschikbare budget aan haar stand verplicht om te promoveren naar de 3e klasse. De mannen van John Kleijn weten als geen ander hoe ze deze tegenstander pijn kunnen doen en het tactisch plan kwam dan ook perfect tot uitvoering. Weinig ruimtes weggeven, compact verdedigen en de spaarzame kansen die je krijgt benutten. Dit deed DVV’09 vandaag perfect en leverde het een heerlijk punt op, waar men gezien de totstandkoming hiervan meer dan tevreden mee was.

Al in de warming-up bleek dat het veld niet in al te beste conditie was. Zeer hobbelig en ongelijk. Trainer John Kleijn hamerde er dan ook op om het elkaar het niet onnodig moeilijk te maken en voor zekerheid te kiezen. Dit was vandaag ook terug te zien in het spel van de Dirkslanders en inherent aan de omstandigheden. OHVV mocht het spel maken, van achteruit werd veel voor zekerheid gekozen, omdat ballen door de as vandaag zeer riskant waren en je bij balverlies de tegenstander in de kaart speelt. Voorin was het loeren op de spaarzame mogelijkheden die er amper kwamen in de eerste helft. Behoudens een terugkopbal van R. vd Boogert op de Man, maar zijn poging was een eenvoudige prooi voor de doelman. De thuisploeg had dus logischerwijs het betere van het spel en probeerde het met name met pogingen van buiten het strafschopgebied. Doelman Hanenberg stond hierbij zeer scherp te keepen. Ook werd een aangeschoten handsbal door scheidsrechter den Turk prima beoordeeld en ging de bal niet op de stip, onder luidprotest van de thuisploeg. Zo creëert DVV in deze helft zelf haast niks, maar geeft het ook geen uitgespeelde kansen weg.

Na de rust komt OHVV scherp uit de kleedkamer en moet doelman Hanenberg handelend optreden op een hard schot. Waar de thuisploeg in de eerste helft een aantal gele kaarten kreeg voor harde overtredingen, wat een vroege wissel voor Melissant tot gevolg had, beet DVV in de tweede helft van zich af en liet met een paar harde ingrijpen zien dat het hier niet zonder punten weg wilde gaan. In de 63e minuut viel toch de 1-0 voor OHVV. Een vrije trap vanaf de zijkant verdwijnt zonder iemand te raken in één keer achter Hanenberg die verbouwereerd toekijkt. Het antwoord van de Dirkslanders volgt al heel snel door een werkelijk fenomenale goal van de Geus. Hij ontvangt de bal op zo’n 25 meter van de goal en ziet de doelman iets te ver voor zijn doel staan. Met een heel bekeken schot verdwijnt de bal onder de lat en is de stand weer gelijk(1-1). De wedstrijd lijkt dan af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Tot bij een corner in de 85e minuut een dekkingsfout bij de eerste paal keihard wordt afgestraft en OHVV op een 2-1 voorsprong komt. DVV gaat hierna risico nemen en stuurt J. vd Boogert mee naar voren. De ruimte voor de thuisploeg worden hierdoor groter en krijgen in de blessuretijd nog 2 open kansen op de beslissing. Eerst is het Boshoven die een kans voor opendoel van de lijn haalt en erna Hanenberg met een wereldredding op een vrij schot van vijf meter met niemand in de buurt. Scheidsrechter den Turk laat lang doorspelen en in de 98e minuut is het van der Veer die het Dirkslandse publiek in extase brengt. Met een uiterste krachtinspanning straft hij een tekorte terugkopbal af en tikt de 2-2 tegen de touwen. Kort hierna wordt er gefloten voor het einde van de wedstrijd.

Als er vandaag een persoonlijk rapportcijfer gegeven zouden moeten zou het voor de meesten uitdraaien op een zesje. Maar eens te meer blijkt dat de teamprestatie in voetbal vele malen belangrijker is en dat was vandaag een dikke 10 waard. DVV’09 heeft vandaag als team wederom karakter getoond en dit geeft heel veel vertrouwen naar de komende wedstrijden. De energie die hiermee lost komt, kan volgende week weer extra gebracht worden en moeten de drie punten zeker meegenomen worden naar Dirksland. De tegenstander is Flakkee en de aftrap in Middelharnis is om 14.30.

Doelpunten: Julian de Geus, 2-2 Joost van der Veer

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(David de Berg), Glenn Melissant(Marvin van ‘t Hof, (Yannick Lugthart)) Mitchell Tdlohreg, Bart-Jelle van Dam, Joost van der Veer, Ramon de Man(Julian de Geus)