Pitcher Ernst Vuerhard was 'Man of the Match'.
Pitcher Ernst Vuerhard was 'Man of the Match'.

Honkballers Islanders eenvoudig langs Orioles

Algemeen 154 keer gelezen

In een gemoedelijk wedstrijd liet Islanders heren 2 afgelopen zaterdag zien niet voor niks de koploper van hun poule te zijn. Met 0-14 werd Orioles in Bergschenhoek verslagen. Pitcher Ernst Vuerhard was duidelijk ‘Man of the Match’.

Van meet af aan zaten de Islanders aanvallend goed in de wedstrijd. Er was genoeg vat op de pitchers van de Orioles om deze wedstrijd maar liefst 14 honkslagen te noteren. Waaronder een driehonkslag van Rob Emeis. De Islanders maakten het de Orioles een stuk moeilijker om op de honken te komen. Pitcher Ernst Vuerhard verkeerde in een uitstekende vorm. Mede dankzij sterke aansturing van zijn -tevens scherp spelende- catcher Wouter Roubos, gooide hij maar liefst 6 strikeouts (in vier innings) en kreeg hij slechts 2 honkslagen tegen. Ook van de 5 gemaakte vangballen, kwamen er 2 op naam van Ernst. Gelukkig kon hij zich gesterkt voelen door zijn veldspelers die weinig steken lieten vallen. Zelf een moeilijke insluitsituatie, werd kundig uitgespeeld door korte stop Tim Strijbosch en eerste honkman Sander Waldekker.

Rob Emeis pitchte de wedstrijd in stijl uit. Met o.a. 2 strikouts (in 2 innings) behield hij de ‘nul’ voor de Oude-Tongenaren. Rob was tevens de beste slagman van deze wedstrijd met 1.000 (vier hits uit vier slagbeurten).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant