Afbeelding

‘Nacht van Acht’: een creatief en onvergetelijk afscheid van christelijke basisschool Eben Haëzer

Algemeen 369 keer gelezen

De afgelopen maanden van afstandsonderwijs en vele veranderingen in het schooljaar hebben veel impact gehad op alle leerkrachten, de ouders, maar vooral op alle kinderen.Veel belangrijke momenten en activiteiten in het schooljaar moesten worden afgezegd of verplaatst worden naar een nog onbekend tijdstip. Sinds 8 juni mogen alle kinderen weer naar school komen met een bijzonder rooster en met heel veel regels en restricties voor iedereen op school.

Vooral voor groep acht waren de afgelopen maanden een periode van onzekerheid, omdat alle leuke activiteiten voor de kinderen niet door mochten gaan of op een andere manier georganiseerd moeten worden.

Leerkrachten en kinderen hebben samen hierover op een positieve en creatieve manier nagedacht. Zo konden er gelukkig wel bepaalde lokale natuurexcursies voor groep 8 georganiseerd worden en konden de kinderen samen genieten van een sportief klimparcours of een middag door een natuurgebied in kano’s.

Uit de corona crisis kwam ook het idee voor de ‘Nacht van Acht’.Dit in plaats van het gebruikelijke schoolkamp of de driedaagse schoolreis.‘Nacht van Acht’ klinkt heel spannend en dat was het ook. Met al je slaapspullen naar school komen... De meeste kinderen gebruikten deze spullen natuurlijk niet of maar heel kort. Er gebeurde te veel spannends om echt (lang) te gaan slapen! De ‘Nacht van Acht’ werd gevuld met veel bekende kampactiviteiten inclusief de bonte avond met buiten speurtocht, het bosspel, levend stratego, een spannend verhaal en natuurlijk heel veel plezier.

De komende week nemen al deze toppers afscheid van de basisschool na een veelbewogen jaar in groep acht, maar voor altijd een onvergetelijke tijd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant