Afbeelding

Bommels boek Jaap Huizer voor burgemeester

Algemeen 508 keer gelezen

Den Bommel - Jaap Huizer schreef recent zijn boek met de titel “Een dorp, een jongen en een hond met een houten been”. Woensdag 1 juli jl. werd het eerste exemplaar aangeboden aan burgemeester Ada Grootenboer. Dit gebeurde in de Nederlands Hervormde Kerk van den Bommel tijdens een midweekse uitzending. Het boek gaat over Den Bommel in de 60-er jaren van de vorige eeuw.

Door Jan Zuijdijk

Als inleiding interviewde Annelies van den Hoek schrijver Jaap Huizer over de inhoud van zijn boek. Jaap verzamelt al enkele jaren verhalen over de tijd van zijn jeugd in Den Bommel. De Haringvlietbrug kwam in 1964 gereed en toen veranderde er veel zaken op ons eiland en ook in ons dorp. Jaap schreef veel feiten en verhalen hierover, verhalen met ernst en met humor. Over echte gebeurtenissen, tevens vermengd met enige fictie. Bovendien aangevuld met vele nostalgische foto’s.

Hierna werd het boek overhandigd aan burgemeester Ada Grootenboer. Zij was zeer vereerd met het boek. “We moeten de geschiedenis kennen om het heden te begrijpen,” aldus de burgemeester. “Het is belangrijk verhalen op te schrijven anders gaan ze verloren. Zo krijg je inzicht het was.” Ook zij was een kind van de jaren zestig. Ook zij groeide op met de Beatles. “Het is mooi dat dit nu doorgegeven wordt aan de jeugd.”

Dochter Sonja las een fragment voor van het verhaal met “de hond met een houten been”. Een interessant en eigenlijk emotioneel verhaal.

Tot slot kwam Rien Bakelaar, die ook enkele boeken over Den Bommel schreef, aan het woord. Rien kent de Bommelse geschiedenis en hielp Jaap betreffende historische feiten. “De inhoud heeft veel waarde, want niet opgeschreven geschiedenis gaat verloren,” aldus Bakelaar. Rien bedankte Jaap voor het vertrouwen. Hij vond in Jaap een medeauteur over Bommelse onderwerpen

Dit boek is sinds 2 juli jl. verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Boom te Sommelsdijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant