Het is bijna tijd voor de groep-8 leerlingen om afscheid te nemen van hun school. Toch ziet dat er dit jaar anders uit.
Het is bijna tijd voor de groep-8 leerlingen om afscheid te nemen van hun school. Toch ziet dat er dit jaar anders uit.

Groep 8 krijgt alternatief afscheid door corona-virus

Algemeen 2.976 keer gelezen

Groep 8 is hét jaar om uit te kijken naar de musical en schoolkamp. Door het corona-virus wordt het dit jaar echter anders dan gedacht.

Door Sam Fish

"Een musical in normale vorm zit er nu niet in, we kunnen niet zoveel ouders bij elkaar zetten. Maar een leraar kijkt naar een alternatief," vertelt Sopogo-directrice Petra 't Hoen. "Misschien kunnen we het opnemen. We kijken naar de mogelijkheden en ook de kinderen mogen meebeslissen. Het is tenslotte hun jaarafsluiting."

Afscheid
Ook het afscheid wordt anders, normaal gekenmerkt door het schoolkamp. "Dat kan helaas ook niet doorgaan door het virus. Bedrijven mogen dat niet doen, we mogen niet samenkomen. Dat is heel sneu voor de huidige groep 8," vindt Petra. "Ze kijken er altijd heel erg naar uit, dat snap ik heel goed, want het is gewoon hartstikke leuk. We hebben ook nog niet echt een oplossing. Het is niet iets dat je kunt inhalen op een later moment."

Gelukkig zijn er mogelijkheden zat. "We wonen in een prachtig gebied en ik weet zeker dat er over twee maanden wat opties zijn voor een onvergetelijk afscheid," zegt Petra. "We gaan dit bespreken met de leerlingen en kijken naar de mogelijkheden. Het is nu eenmaal een rare tijd, dat snappen zij ook. Dat alleen al maakt dit afscheid onvergetelijk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant