Het Valentijnstoernooi was weer een succes. Voor de 25e maal lag de organisatie in handen van BC Olympia.
Het Valentijnstoernooi was weer een succes. Voor de 25e maal lag de organisatie in handen van BC Olympia.

BC Olympia organiseerde 25ste Valentijnstoernooi

Algemeen 330 keer gelezen

Dirksland – Wat ooit bij Badmintonclub Olympia begon als een toernooitje is inmiddels uitgegroeid tot een badmintontoernooi wat niet meer is weg te denken in deze regio. Afgelopen zaterdag was het de 26e editie maar het 25e Valentijnstoernooi.

Door Fred Götzenberger

'Nou dat zat namelijk zo. Het eerste toernooi wat we organiseerden daar speelde je, als je verloor, maar één ronde. Dat was natuurlijk erg vervelend. Het jaar erop hebben we het een andere opzet gegeven en aangezien het rond Valentijn werd gehouden hebben we het toernooi ook zo genoemd. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd, dat de deelnemers meerdere wedstrijden spelen en dat we ook er meer omheen doen. Zo is er een Miss en Mister Valentijn verkiezing', zo legt Petra Campfens uit. Samen met Johan Tiggelman vormt zij een deel van de organisatie. 'Nou, je begrijpt wel dat we het tweede jaar het moeilijk hadden, want de mensen dachten dat ze nog steeds dat ze naar 1 verloren ronde klaar waren', geeft Johan aan. Echter vanaf het derde jaar neemt het Valentijnstoernooi een prominente plaats in op de badmintonkalender van deze regio en zit ook al vrij snel, na de opening van de inschrijving, vol. 'Ook dit jaar hebben we mensen moeten teleurstellen, dat is natuurlijk jammer', geeft Petra aan. Het toernooi wordt normaliter gehouden in Sportcomplex De Gooijer maar één keer is men uitgeweken naar Oude-Tonge.

Om 8.30 uur zaterdagmorgen ging men al van start. 's Morgens worden de Dames Dubbel en de Heren Dubbel poules gespeeld en 's middag staat het gemengde dubbel op het programma. De deelnemers spelen in ieder geval 6 wedstrijden van elk 12 minuten en de wedstrijden worden op sterkte ingedeeld. 'Zo langzamerhand kennen we onze deelnemers, er zijn erbij die al langere tijd deelnemen aan het toernooi.', weet Johan. Zo ook Dirk Bijl uit Puttershoek, het is voor hem het 25e Valentijnstoernooi. 'Dat komt omdat het een heel erg gezellig toernooi is en goed georganiseerd', zo geeft de jubilaris aan. 'Ik kende Olympia goed want wij speelden vaak competitie tegen elkaar en toen vertelde ze een keer dat ze een toernooi organiseerden en of ik daaraan wilde deelnemen', herinnert het lid van PuBa zich. Hij heeft zijn Valentijn niet op dit toernooi ontmoet 'Maar mijn vaste medespeelster is er vandaag niet, dus ik heb nu Valentijn 2 gevraagd om met mij te spelen. Nou dat wilde ze graag', lacht hij. Een ding vind hij wel jammer. "Het is jammer dat we geen buffet meer hebben na afloop van het toernooi, dat was altijd supergezellig', zo blikt de 62-jarige badmintonner terug, die nog steevast in de top 3 eindigt van elk Valentijnstoernooi.

Joop Hartensveld is met zijn 73 jaar de oudste deelnemer bij het gemengd dubbel. De Dirkslander werd 32 jaar geleden lid werd van Badmintonvereniging Olympia. 'Ik moest wat meer gaan bewegen en ben toen met mijn zoon gaan badmintonnen. Eerst 2 keer per week maar als snel was ik wel 16 uur per week bezig met het spelletje. Ik speelde competitie, toernooi en dan nog wedstrijdjes op de club. Tegenwoordig is speelt hij nog 1 a 2 keer per week. Het is voor hem het 14e Valentijnstoernooi. 'Het is een erg leuk toernooi en iedereen is gelijkwaardig aan elkaar. Dit jaar zou ik met mijn kleindochter spelen maar zij is geblesseerd. Dus nu speel ik met de 18-jarige Marleen Pieterse.' En Marleen vindt het superleuk. 'Er waren geen andere Adonissen meer, dus heb ik maar voor Joop gekozen', lacht ze. 'Het is juist leuk dat je gelijkwaardige partijen krijgt. Dat het niveau in de wedstrijd dicht bij elkaar ligt.' Zijn er wel eens liefdeskoppels ontstaan bij het Valentijnstoernooi ? Er wordt gewezen naar Wilbert en Angelique, zij vormden vorig jaar nog een badmintonkoppel bij het Valentijnstoernooi maar na 3 maanden sprong de vonk over en sindsdien vormen zijn niet alleen een koppel bij het badminton maar ook daarbuiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant