Steven Oosthoek en Koen Vervloed vieren de 0-1. De voorzet kwam van de voet van Pim Grootenboer (Foto: Peter Prins).

De Jonge Spartaan stunt met verrassende overwinning op koploper Halsteren

Algemeen 274 keer gelezen

Middelharnis - Afgelopen zaterdag speelde De Jonge Spartaan het uitduel tegen koploper Halsteren. De laatste weken speelt Halsteren wat op de automatische piloot en weet zijn wedstrijden redelijk eenvoudig te winnen. De Jonge Spartaan wisselt pieken en dalen af en kan de punten zeer goed gebruiken.

De Jonge Spartaan liet vanaf het begin direct zien zich niet de kaas van het brood te laten eten en streed voor elke meter. Het veld maakte goed voetbal eigenlijk onmogelijk en er stond een venijnige wind schuin over het veld. Ook voor deze wedstrijd waren weer veel Spartanen naar Brabant afgereisd. De thuisclub was in de beginfase de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk werd het niet. De Spartaanse defensie Met Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Juul Peeman en Jordy Frank stond steeds goed geposteerd. Daarbij werden ze geassisteerd door de kort op de verdediging goed spelende Raoul Verolme. Ontstond er een mogelijkheid, dan was er altijd nog de dit seizoen sterk keepende 20-jarige doelman Johan Kroon. Pas na een half uur kropen de gasten wat uit hun schulp. Een schot van Jordy Frank was echter een prooi voor de 43-jarige doelman Ronald van Leeuwen.

Na een voorzet van Michael Sloof strandde Pim Grootenboer ook op deze keeper. Een mooie combinatie tussen Koen Vervloed en Steven Oosthoek belandde bij Michael Sloof. Ook zijn schot leverde geen treffer op. Ook in de tweede helft liet De Jonge Spartaan zien niets weg te willen geven en als team te willen strijden voor een goed resultaat. In de 52e minuut bereikte een voorzet van Pim Grootenboer Steven Oosthoek. Deze bedacht zich geen moment en schoot overtuigend de 0-1 binnen.

Vijf minuten later was het opnieuw raak, een voorzet van Tim Driece bereikte Steven Oosthoek en deze haalde opnieuw de trekker over. Zo stond De Jonge Spartaan binnen het uur riant met 0-2 aan de leiding tegen de koploper. In de 70e minuut voorkwam Johan Kroon met een uitstekende redding dat Halsteren uit een hoekschop de aansluitingstreffer kon produceren. Scheidsrechter IJpelaar trok maar liefst 10 minuten bij, maar de bezoekers bleven knap overeind.