Culturele Week Ooltgensplaat 2019 van cabaret tot cover en country | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
The Best of Britain met leadzang van Syb van der Ploeg, Edward Reekers en Maarten Peters (foto: Harrie Muis)
The Best of Britain met leadzang van Syb van der Ploeg, Edward Reekers en Maarten Peters (foto: Harrie Muis) (Foto: )

Culturele Week Ooltgensplaat 2019 van cabaret tot cover en country

  •   77 keer gelezen

Ooltgensplaat maak zich op voor de achtste editie van de Culturele week. Ook dit jaar is de organisatie er in geslaagd een zo breed mogelijk publiek te bereiken met maar liefst zeven voorstellingen in vijf dagen waarvan er reeds vijf zijn uitverkocht.

De aftrap van de Culturele Week Ooltgensplaat 2019 is voor Cor Bakker, Karin Bloemen en Maikel Harte. Bekend bij het grote publiek, evenals The Kik die op vrijdagavond van zich laten horen. Toch zijn het niet de enige BN-ers die deze week acte de présence geven in Ooltgensplaat.

Woensdag 27 november is daar zangtrio The Bluebirds, met Elske DeWall als een van de zangeressen. DeWall is een veelzijdige artieste die o.a. optrad met het Metropole Orkest op North Sea Jazz en samen met Shirma Rouse, Jan Dulles (3J's) en Lionel Richie. Anderen kennen haar door haar muzikale bijdrage aan het programma Linda's Zomerweek.
Met collega-zangeressen Rachel Louise en Krystl vormt Elske DeWall sinds 2018 de countryformatie The Bluebirds. Geïnspireerd door de populaire serie Nashville en het album Trio van Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris brengen de zangeressen in intieme setting country en americana (originele country, folk en blues in een modern jasje). De drie gouden stemmen brengen zowel klassiekers als minder bekende en zelfgeschreven nummers.

Ook achter bandnaam The Best of Britain gaan bekende namen schuil. Leadzanger van de negenkoppige band is Syb van der Ploeg, voormalig zanger van De Kast. Van der Ploeg verliet De Kast in 2002 en werkte vervolgens mee aan diverse theaterproducties en musicals. Voor The Best of Britain werkt hij o.a. samen met Maarten Peters. Deze singer/songwriter kennen we vooral van zijn jarenlange samenwerking met Margriet Eshuis en de composities die hij schreef voor Liesbeth List en Ruth Jacott. Derde zanger van de band is Edward Reekers, voormalig leadzanger van Kayak. Het repertoire voor aanstaande zaterdagavond is niet bekend maar keuze genoeg. Een greep: The Beatles, Coldplay, Elton John, Pink Floyd, The Kinks, The Police, The Stones, Deep Purple, Genesis, Queen, Kate Bush, Led Zeppelin, Eric Clapton, David Bowie, Radiohead, Robbie Williams e.v.a.

Er zijn nog enkele kaarten voor de woensdag en zaterdagshow, verkrijgbaar bij MFC 't Centrum 0187-631502, Tabakswinkel A Visser 0187-482474 of online via www.eventsooltgensplaat.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>