Winnaars Skills Talents Vmbo bekend gemaakt | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Deze trotse winnaars van de Skills Talents, met coördinator Rien Aleman in hun midden, gaan door naar de provinciale kampioenschappen.
Deze trotse winnaars van de Skills Talents, met coördinator Rien Aleman in hun midden, gaan door naar de provinciale kampioenschappen. (Foto: )

Winnaars Skills Talents Vmbo bekend gemaakt

  •   60 keer gelezen

Middelharnis- Eigenlijk zijn alle deelnemers winnaar. Maar de reglementen van Skills Talents schrijven nu eenmaal voor, dat maar één team per profiel door kan gaan naar de provinciale kampioenschappen.

Door Henk Blanke

Daardoor deed de jury er vorige week zo lang over om een weloverwogen beslissing te nemen. Na vele afwegingen en langdurige beraadslagingen viel dan toch uiteindelijk de beslissing. Van ieder deelnemend team uit de diverse opleidingsrichtingen van het Vmbo van de RGO, vestiging Schoolstraat, kwam uiteindelijk een winnaar uit de bus.

Skills Talents
Dit zijn teamwedstrijden voor het vmbo. Daarin kunnen de leerlingen laten zien wat zij op hun vakgebied in hun mars hebben. De schoolkampioenen van de deelnemende scholen gaan strijden om het kampioenschap van de provincie. Daarna volgt de strijd om de titel Nederlands kampioen. Tijdens iedere ronde wordt er door een team van drie leerlingen gedurende twee uur gewerkt aan een opdracht, die zij van tevoren niet kennen. De jury let bij de beoordeling niet alleen op het eindresultaat, maar ook op de samenwerking, de taakverdeling en de planning. Allemaal zaken die straks, als de leerlingen bij een bedrijf werken, heel belangrijk zijn.

Drie profielen
Bij de vmbo-afdeling van de RGO deden teams van drie studieprofielen mee: 7 teams van de afdeling horeca, bakkerij en recreatie; 5 van bouw, wonen en interieur en 2 van procestechniek, installatie en energie. Een groot aantal zeer enthousiaste en gemotiveerde leerlingen dus, die naar hun beste kunnen aan een zo goed mogelijk resultaat werkten. Dat er slechts één team uit iedere categorie uiteindelijk naar de volgende ronde kon gaan, was eigenlijk helemaal geen issue. Meedoen was de belangrijkste motivatie. Want: 'Iedereen is een talent, als je maar durft'.

Huldiging
Al 15 jaar doet de school mee aan Skills Talents. Dit is mede te danken aan de bezielende leiding van coördinator Rien Aleman, die zich vanaf het allereerste begin heeft ingezet voor deelname van de school aan deze wedstrijden. Met de leerlingen heeft hij gedurende al die jaren heel veel prijzen in de wacht weten te slepen. Dit jaar is echter de laatste keer dat hij vorm en inhoud geeft aan deze landelijke wedstrijden. Hij gaat nl. met pensioen. Voor al zijn inspanningen, ook voor de landelijke organisatie, werd hij door vertegenwoordigers van Workskills Netherlands, het overkoepelende orgaan, in de schijnwerpers gezet. Naast de gebruikelijke bloemen ontving hij een oorkonde als dank voor zijn jarenlange inbreng.
En de huidige winnaars van de school? Uiteraard begeleidt hij hen, in de hoop, dat zij volgend jaar kampioen worden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>