Marc Peeman komt net te laat om een voorzet van Pim Grootenboer binnen te schieten (Foto Peter Prins).

Matig De Jonge Spartaan verliest van Zeeuwse tegenstander

Algemeen 282 keer gelezen

Middelharnis - Op een herfstachtig Sportpark Spartacus speelde De Jonge al weer de 7e competitiewedstrijd van het seizoen. Tegensstander was het op de 10e plaats staande SZC'62 uit Scharendijke.

Met de forse tegenwind begon de thuisclub aan de wedstrijd. Een inzet van Marc Peeman werd door Lennard Wesdorp van de lijn gehaald. Na ruim een kwartier was er opnieuw een gevaarlijk moment. Een snelle uitbraak over rechts bracht de bal bij Nicky van der Velden. Hij bediende Robin Provoost op zijn schot was Johan Kroon kansloos en stond het al vroeg in de wedstrijd (0-1). Beide teams kregen nog wat kansjes in deze rommelige en matige eerste helft. Zoals vaker dit seizoen begonnen de gastheren ook nu weer beter aan de 2e helft. Met een correcte schouderduw veroverde Marc Peeman de bal aan de rechterzijde van het veld. Zijn voorzet was net te hoog voor Steven Oosthoek. In de 49e minuut zag scheidsrechter Hans Kriesels een handsbal van Kell Rietbroek en legde de bal op de stip. Steven Oosthoek schoot de 1-1 in het doel. In de 66e minuut bracht Johan Kroon nog redding op een schot van Robin Provoost, maar kort hierna was het opnieuw Nicky van der Velden die Robin Provoost bediende en deze scoorde de 1-2. Enkele minuten later was genoemd duo de verdediging opnieuw te snel af en werd het zelfs 1-3. In de extra tijd werd Marc Peeman gehaakt binnen het strafschopgebied. Stevens Oosthoek benutte ook deze strafschop en zo kwam de 2-3 eindstand op het scorebord.