De prijswinnaars uit Nieuw Lekkerland, Stellendam en Ooltgensplaat met daarachter de juryleden Marianne Verhoev en Gert Jan Jansen.
De prijswinnaars uit Nieuw Lekkerland, Stellendam en Ooltgensplaat met daarachter de juryleden Marianne Verhoev en Gert Jan Jansen.

Dorpsraden van Stellendam en Ooltgensplaat winnaars

Algemeen 622 keer gelezen

Den Bommel - Voor een aandachtig gezelschap van vijftig vertegenwoordigers uit dorpsraden en gemeenten in Zuid Holland zijn woensdagavond 30 oktober in gebouw De Bommelstee in Den Bommel de Dorpskrachtprijzen 2019 uitgereikt. Dorpsraad Den Bommel was vorig jaar de winnaar van de Dorpskrachtprijs, die de Zuid Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen ieder jaar uitreikt.

Dit jaar vielen drie initiatieven uit dorpsgemeenschappen in de prijzen. De kinderfaculteit van de dorpsraad Ooltgensplaat met een project voor oudere jeugd, het project Oude Haven van de dorpsraad uit Stellendam en een project van de dorpsorganisatie van Nieuw Lekkerland, waar een monument is opgericht voor een verongelukte B17 bommenwerper met de naam van het vliegtuig Mission Belle.

De jury prees de ingezonden projecten voor hun uitzonderlijke bijdrage aan de leefbaarheid in de betreffende dorpen en de inspanningen van de vele vrijwilligers voor het realiseren van deze projecten. Juryleden Marianne Verhoev en Gert Jan Jansen hadden het moeilijk om een onderscheid te maken, met de geldprijzen die aan de verkiezing verbonden zijn. Uiteindelijk ging Nieuw Lekkerland met € 600,- terug naar de Alblasserwaard, op de voet gevolgd door Stellendam, dat 300 euro ontving en Ooltgensplaat , met 150 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant