Oude-Tonge - Project teamleden van Deltawind (Foto: Wim van Vossen)
Oude-Tonge - Project teamleden van Deltawind (Foto: Wim van Vossen) Foto: Wim van Vossen

Help mee aan het terugdringen van fossiele kilometers

Actueel 270 keer gelezen

Het goederenvervoer is een belangrijke energiegebruiker en stoot veel CO2 uit. Voor veel ondernemers is dat een zorg, zeker met de wetenschap dat er steeds strengere milieueisen gesteld gaan worden. En steeds meer particulieren ergeren zich aan alle bestelbusjes in de straat. Daarom werkt Coöperatie Deltawind samen met VDH Company en Nagtvlugt Transport aan een werkwijze om het goederenvervoer op Goeree-Overflakkee te verduurzamen.

Met de Goederenhub Goeree-Overflakkee wordt een lokale vervoersservice op maat geboden om het aantal fossiele kilometers terug te dringen. Ondernemers, en particulieren die willen bijdragen zijn van harte welkom op een inspiratiesessie op zaterdag 2 november 2019 van 9.00-13.00 in Het Diekhuus in Middelharnis of op dinsdag 5 november vanaf 19.30 uur aan de Krammersluis 1 te Bruinisse. 

Aanmelden 
Bent u als particulier geïnteresseerd of kent u een ondernemer die veel pakketten bestelt of verstuurt? Dan is deze bijeenkomst interessant voor u beiden! Goederenhubs Nederland en Eco2city hebben op meerdere plekken in Nederland al goederenhubs gerealiseerd en vertellen alles over B2B transport en de last-mile. Wilt u als particulier bijdragen dan delen we graag de aanpak van ViaTim met u. Aanmelden is vereist gezien de beperkte hoeveelheid plaatsen. Als u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden via info@deltawind.nl of bel ons op 0187-470544. 

Het idee 
Het idee voor dit project is ontstaan uit het idee waarmee Charlene Hersman in 2016 onze Duurzame Challenge won. Haar idee hebben we uitgewerkt, samen met Goederenhubs Nederland. Kern van de oplossing is, zowel voor ondernemers als particulieren: pakketten zoveel mogelijk bundelen. Zo levert de goederenhub voor ondernemers maatwerk als het gaat om transport van en naar het eiland. Voor particulieren verzorgen wij gebundeld transport naar de verschillende dorpskernen op Goeree-Overflakkee, samen met ViaTim. 

Programma op 2 november 
Eerst maakt u kennis met de samenwerkende initiatiefnemers. Vervolgens wordt het project en de aanpak toegelicht, evenals de uitdagingen waar we nog voor staan. Hiervoor zijn Goederenhubs Nederland, Eco2City en Viatim aanwezig. U krijgt alle ruimte om vragen te stellen en we zullen proberen om hier zoveel mogelijk antwoord op te geven. Tot slot vertellen we hoe u bij kunt dragen aan de slaagkans, want alleen met uw deelname kunnen we dit project verder brengen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant