Daltonschool sport enorm bedrag bij elkaar | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Tess had van alle kinderen het meeste geld opgehaald en kreeg daarom een Kika-beer en een bokaal!  Foto: Sam Fish
Tess had van alle kinderen het meeste geld opgehaald en kreeg daarom een Kika-beer en een bokaal! Foto: Sam Fish (Foto: Sam Fish)

Daltonschool sport enorm bedrag bij elkaar

  •   49 keer gelezen   Actueel

In de week van 24 tot en met 28 juni hebben de bijna 180 leerlingen van Daltonschool de Vliegers zich ingezet voor Kika. Elke dag werd er 15 minuten gewandeld en daar hebben ze een enorm bedrag mee opgehaald.

Door Sam Fish

De Daily Mile, elke dag 15 minuten wandelen of bewegen op een andere manier. Het was voor de basisschool in Middelharnis dé manier om in actie te komen voor zieke leeftijdsgenootjes. En wat hebben ze het fantastisch gedaan. De kinderen hebben namelijk een prachtig bedrag opgehaald.

Op vrijdagochtend 12 juli was het eindelijk zover en mochten Kika-ambassadeur Kees Witte en John Albrechts van het Flakkeese fietsteam van Kika de cheque in ontvangst nemen. "Het tellen heeft even geduurd, het was dan ook heel erg veel," zegt directrice Eileen Willers. "Ik ben tussendoor een paar keer het geld gaan storten omdat ik zoveel echt niet in huis wilde hebben. Maar goed, tijd voor de cheque." Ze haalt het elastiek van de rol papier af en rolt hem langzaam uit. € 4921,15 komt er tevoorschijn.

Emotioneel
Het is niet de eerste keer dat Kees een zo'n grote cheque in ontvangst mag nemen, toch is hij emotioneel. "Ik wil allereerst iedereen bedanken voor wat jullie hebben gedaan voor je zieke leeftijdsgenootjes," zegt hij met een brok in zijn keel. "Met dit bedrag zitten we voor dit jaar al over de 50.000 euro heen en we zitten pas in juli. Aan het begin van het jaar zei ik dat ik al tevreden zou zijn als we in heel 2019 dit bedrag op zouden halen. Deze cheque is ongekend. Het is het hoogste bedrag dat een basisschool tot nu toe heeft opgehaald. Dit is echt enorm veel. Dank jullie wel."

Ook John Albrechts bedankt de kinderen. "Ook namens het fietsteam, GO 4 Kika, wil ik jullie hartelijk bedanken," zegt hij trots. "In augustus gaan we de Giro di Kika fietsen om nog meer geld op te halen en dit is een mooie steun in de rug. Jullie maken met dit bedrag een groot verschil voor de kinderen met kanker. En elke euro is een hele belangrijke, dus wat jullie hier bij elkaar hebben verzameld is geweldig. Bedankt."

Verloting
Naast de cheque werd er aan één van de kinderen nog een beker en een beer uitgereikt. Deze gingen naar Tess Keuvelaar. In haar eentje had ze € 182,- opgehaald, wat het meeste was van alle kinderen.

Ook onder de andere leerlingen werd nog wat verloot. Zo werd er één sponsorenvelop getrokken voor een kika-beer naar keuze en werden er ook nog kleine kika-pakketjes verloot.

"Dit is zeker niet onze laatste actie," verzekert directrice Eileen. "Kika is een geweldig doel."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>