Thriatlon aan de Brouwersdam trekt ruim 1250 deelnemers | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Op 25 mei start men aan de Brouwersdam met zwemmen. Het zorgt voor veel beroering in het water zoals hier bij de Triathlon van Herkingen 2018. (Foto Fred Götzenberger).
Op 25 mei start men aan de Brouwersdam met zwemmen. Het zorgt voor veel beroering in het water zoals hier bij de Triathlon van Herkingen 2018. (Foto Fred Götzenberger). (Foto: )

Thriatlon aan de Brouwersdam trekt ruim 1250 deelnemers

  •   707 keer gelezen   Actueel

Sommelsdijk – De entree bij de familie Peeman lijkt op die van een klein pakhuis. Er staan zo'n veertig pilonnen, dozen met toiletpapier en ander spullen die van pas gaan komen bij de eerste editie van GO Triathlon Brouwersdam, die op 25 mei a.s. wordt gehouden.

Door Fred Götzenberger

Toen men op 1 november jl. de inschrijving open stelde, had men niet verwacht dat er meer dan 1000 deelnemers aan de start zouden verschijnen. 'Ik zag wel dat we een enorme piek hadden op facebook bij de opening', zo geeft Maikel Peeman aan, die de website beheert. Uiteindelijk heeft men het maximaal aantal deelnemers verhoogt naar 1250, maar uiteindelijk hebben zich er ruim 1400 ingeschreven. De helft van de 1250 inschrijvers doet mee aan de langste afstand de 90 kilometer versie (1000 mtr. zwemmen, 79 km fietsen, 5 km lopen), terwijl de overige deelnemers te vinden zijn op de 1/4 (1000 mtr. zwemmen, 40 kilometer fietsen, 10 km lopen) en de 1/8 (500 mtr. zwemmen, 20 kilometer fietsen, 5 km lopen).

'Het aantal inschrijvingen verraste ons volkomen', vertelt Erik Peeman, 'Thriatlon is booming, zo blijkt. Mensen zijn op zoek naar iets aparts, dan is zo'n parcours rond de Brouwersdam natuurlijk prachtig.' De start van de eerste groep is al om 9.00 uur bij Zeil – en surfcentrum Brouwersdam. "Er zal in een aantal groepen te worden gestart en we beginnen bij de grootste afstand. Als we vroeg beginnen dan verwachten we rond 12.30 uur het parcours vrij te geven', zo licht Erik het vroege tijdstip toe. Het fietsparcours over de parallelweg aan de Brouwersdam is semi-afgesloten en dat houdt in dat verkeer eigenlijk niet wordt toegelaten behoudens bestemmingsverkeer. Onder de inschrijvingen onder andere Rob Barel, in 1994 werd hij Wereldkampioen op de langste afstand en was deelnemer aan de Olympisch Spelen van Sydney in 2000. De inmiddels 60-jarige Barel is favoriet in zijn leeftijdsklasse. Maar ook Ouddorper Marco Akershoek is deelnemer aan dit evenement en wordt door de kenners genoemd als mogelijk winnaar van deze eerste editie. Bij de dames is Pleuni Hooiman mogelijk favoriet, maar zij zal daarbij concurrentie krijgen van Anne Zijderveld en Claudia Strikwold.

'We hebben dit sterke veld ook te danken aan Ruud de Haan die goede contacten heeft in de triathlon wereld. Hij zal ook één van de 3 speakers zijn op deze dag', zegt Peeman. Hoofdsponsor Fusion komt met de delegatie van 60 deelnemers en zal aan deze wedstrijd het clubkampioenschap verbinden en ook Marco Akershoek neemt een groot aantal ploeggenoten mee. Veel lof heeft Erik, die samen met zoons Maikel en Stefan, Frank Franzen en Johan van Dam, de organisatie voor zijn rekening neemt, voor de gemeente Goeree- Overflakkee en de vele sponsoren die het geheel ondersteunen.

'We zijn echt blij met al die medewerking en het is natuurlijk een mooie promotie voor het eiland. Daarnaast zijn we blij dat de lokale middenstand ons ook ondersteunen en natuurlijk de vele vrijwilligers.' Het parcours zal door 125 vrijwilliger worden bemand, die voor hun medewerking een vergoeding krijgen die zij eventueel aan een goed doel kunnen schenken. 'Dat is ook de manier om vrijwilligers te trekken, zo is er een groep van Kika en van een Roparunteam van Schouwen Duiveland.' Daarnaast is er een groep van zo'n 25 professionele verkeersregelaars die op kritische punten op het parcours te vinden zijn. Wethouder Berend Jan Bruggeman zal om 9.00 uur het startschot geven. De eerste editie is nog niet volbracht maar de organisatie is al bezig met de 2e editie van de GO Thriatlon Brouwersdam die op 16 mei 2020 in de agenda staat.

Voor meer informatie kijkt men op https://www.facebook.com/triathlongoereeoverflakkee


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>