Kunstwereld ontwerpt relatiegeschenk | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
De drie ontwerpers Joyce Becker, Roxanne Scheffer en Felicia Buitendijk waren bij de overhandiging aanwezig. (Foto: Wim van Vossen)
De drie ontwerpers Joyce Becker, Roxanne Scheffer en Felicia Buitendijk waren bij de overhandiging aanwezig. (Foto: Wim van Vossen) (Foto: Wim van Vossen)

Kunstwereld ontwerpt relatiegeschenk

  •   60 keer gelezen   Actueel

Donderdag 11 april nam burgemeester Ada Grootenboer het eerste exemplaar in ontvangst van de theedozen die door cliënten van Kunstwereld (onderdeel van Stichting Zuidwester) speciaal voor de gemeente zijn ontworpen en gemaakt. De drie ontwerpers Joyce Becker, Roxanne Scheffer en Felicia Buitendijk waren bij de overhandiging aanwezig. Evenals twee begeleiders en een drietal collega kunstenaars van Kunstwereld.

Kunstwereld is een werkplek voor cliënten van Zuidwester (een instelling voor mensen met een beperking) die graag willen tekenen en schilderen en zich hierin verder willen bekwamen. Sarette Bakelaar, docent beeldende kunst en vormgeving, werkt elke week met deze groep. Bakelaar: "De groep kunstenaars is heel hecht en bestaat uit veertien personen; mannen en vrouwen, variërend in leeftijd van 18 tot 67 jaar. In plaats van te kijken naar hun beperkingen, zien we hun talenten. Het is mooi om te zien hoe dit ambacht de eigenwaarde van de kunstenaars vergroot".

Groepswerk
De totstandkoming van het ontwerp voor de theedozen is echt groepswerk. Het begint met een opdracht. Burgemeester Ada Grootenboer licht dit toe: "Kunstwereld is gevraagd om een mooi en uniek relatiegeschenk voor de gemeente te realiseren. Ik heb gemerkt dat er veel waardevol contact is geweest tussen de kunstenaars en de gemeente en ik ben blij met dit bijzonder mooie resultaat van dit lokale relatiegeschenk". Zes kunstenaars hebben eerst, ieder op eigen wijze, een schilderij gemaakt. Vervolgens zijn door de gemeente vier schilderijen uitgekozen die op de theedozen zijn afgebeeld met stickers.

Theedozen
De door de gemeente gekozen afbeeldingen voor de theedozen zijn de laantjes van Middelharnis en Goedereede (gemaakt door Joyce Becker), de molen van Stad aan 't Haringvliet (gemaakt door Roxanne Scheffer) en een strand tafereel (gemaakt door Felicia Buitendijk). Joyce, Roxanne en Felicia bestickeren, vullen en verpakken de theedozen zelf en ontvangen een gedeelte van de opbrengst door verkoop.

/


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>