Mevrouw Ras sloot haar verjaardagsweek samen met haar nichtje af met een bezoekje van de burgemeester.  Foto: Sam Fish
Mevrouw Ras sloot haar verjaardagsweek samen met haar nichtje af met een bezoekje van de burgemeester. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Taart met 106 kaarsjes voor mevrouw Ras

Actueel 872 keer gelezen

Mevrouw Ras is de oudste inwoner van Goeree-Overflakkee en mocht zondag 17 maart maar liefst 106 kaarsjes uitblazen. Natuurlijk ging dat gepaard met het ontvangen van een hoop verjaardagskaarten, een brief van de koning en een bezoekje van de burgemeester.

Door Sam Fish

Voor een bezoekje van de burgemeester maakt mevrouw Ras gewoon even tijd, ze is er zelfs eerder voor weggegaan bij de Scrabble. "Dat vind ik zo leuk om te doen, al heb ik er tegenwoordig wel hulp bij nodig, want ik zie het allemaal niet meer zo goed," vertelt ze. "Maar ik kom graag beneden in de gemeenschappelijke ruimte. Lekker koffie drinken, kletsen met andere bewoners. En ik loop graag een rondje door het gebouw." Ondanks haar leeftijd is Cornelia, ook wel bekend als Cor, nog erg mobiel. Ook in huis doet ze namelijk alles nog zelf.

Hoe ze nog zo kwiek en gezond is op haar leeftijd? "Ik heb er geen geheim voor, maar ik heb mijn hele leven nog geen medicijnen geslikt, niet eens een paracetamol. En ik eet altijd alles hartstikke vers. Misschien heeft dat er mee te maken," zegt ze. "Maar ik weet het niet. Misschien is het gewoon geluk. Of heb ik goede genen, mijn zus is ook 105 geworden."

Stemmen
Net zoals vorig jaar valt haar verjaardag bijna tegelijk met de verkiezingen. "Ik stem al mijn hele leven op dezelfde partij dus ik hoef er niet lang over na te denken. Mijn buurvrouw wordt vergezeld door haar dochter en ik mag ook meteen mee, dus dat is fijn," aldus de jarige Jet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant