Kees Spuy winnaar RegioBeachraces bij basisleden | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Kees Spuy, met rechts van hem belager André van den Nieuwendijk en Martin van Rij, op weg naar de overwinning en de eindoverwinning.
Kees Spuy, met rechts van hem belager André van den Nieuwendijk en Martin van Rij, op weg naar de overwinning en de eindoverwinning. (Foto: )

Kees Spuy winnaar RegioBeachraces bij basisleden

  •   32 keer gelezen   Actueel

Ouddorp- Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) heeft het Strandcriterium van 't Gorsje op zijn naam geschreven. De Brabander verraste vanuit een kansloos ogende positie zijn ploeggenoot Bas Nieuwkoop en de Franse nationale strandkampioen Daeninck Benoit in de laatste ronde en werd tevens winnaar van het eindklassement van de RegioBeachraces. Kees Spuy uit Stellendam zegevierde bij de B-bikers.

Dan Rolandus

De laatste editie van de RegioBeachraces werd voor de deur van het Strandpaviljoen 't Gorsje in Ouddorp verreden onder stormachtige weersomstandigheden. Circa honderd mountainbikers trotseerden de storm (windkracht 7) langs de Noordzeekust, waarbij de fietsen werden gezandstraald. De vloedlijn werd door het stuwende water overspoeld met zeeschuim waardoor het strand steeds smaller werd zodat de strandcoureurs het hoger op moesten zoeken op het steeds zwaarder wordende, mulle zand. Bas Nieuwkoop en Daeninck Benoit hadden zich al in de eerste ronde los gemaakt van de grote groep. Ronan van Zandbeek, die te laat in gang schoot, bengelde tussen de koplopers en de grote groep in. Eigenlijk tegen beter weten in. Van Zandbeek liet zich achterhalen door de Belg Kenny Geluykens en Yennick Wolthuizen (Deining Team) uit Ouddorp. Nieuwkoop en Benoit leken op te gaan voor de overwinning, maar Ronan van Zandbeek, die zich in de voorlaatste ronde weer had losgemaakt van Wolthuizen en Geluykens sloot aan bij het leidende duo en stampte vervolgens door naar de overwinning. De Fransman Benoit won de sprint om de tweede plaats door Nieuwkoop op de streep te kloppen. Yennick Wolthuizen was op plaats zeven de best geklasseerde regiobiker. 'Het was in de laatste ronde met het mulle zand, vanwege de smaller wordende vloedlijn en de stormachtige wind heel zwaar, bijna niet te doen', aldus de nationaal duathlonkampioen.

Evalueren
'Het concept van de eerste vier strandcriteriums is bij de deelnemers goed aangeslagen', kijkt medeorganisator John Roos met zijn circa vijftien vrijwilligers met volle tevredenheid terug op de eerste cyclus RegioBeachraces op de kop van Goeree-Overflakkee (C-Side, Iloon en 't Gorsje) en Hellevoetsluis (Boelies). 'We zaten in elke race met circa honderd deelnemers vol. We proberen de wedstrijden kleinschalig te houden met veel inbreng van mtb-ers uit de regio, maar je zag toch ook mountainbikers uit andere delen van Nederland zoals uit Noord-Brabant, Noord-Holland en zelfs uit België en Frankrijk. Daarnaast proberen we de andere strandraces in Nederland en ook België niet in de wielen te rijden, houden de strandracekalender goed in de gaten. Ook de samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee is super. Zo kunnen we het draaiboek van de wedstrijden goed overleggen. Dat geldt ook voor de vrijwilligers. We gaan na het NK-strandrace in Rockanje het strandseizoen evalueren. Dat geldt zeker voor de grote Strandrace van Ouddorp, meetellend voor de KNWU Strandracetopcompetitie.' John Roos en zijn vrijwilligersteam hebben de peilen nu weer gericht op onder meer de Ronde van Mijnheerse in juli, de ATB-wedstrijd de Bult van Menheerse (oktober/november) en de strandraceclubkampioenschappen later in het jaar.
Uitslag Strandcriterium van 't Gorsje in Ouddorp: 1. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 2. Daeninck Benoit (Marck, Fr.), 3. Bas Nieuwkoop (Roosendaal). 7. Yennick Wolthuizen (Ouddorp, Z-H). Eindklassement RegioBeachraces: 1. Ronan van Zandbeek, 2. Bas Nieuwkoop, 3. Kenny Geluykens. Vrouwen: 1. Ines Klok (Rockanje), 2. Patricia van Doorn (Melissant), 3. Marleen Keijzer (Middelharnis). Basisleden:1. Kees Spuy (Stellendam), 2. Jan David van Keulen (Stellendam), 3. André van den Nieuwendijk (Ouddorp). Eindklassement basisleden: 1. Kees Spuy.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>