24- uurs voetbaltoernooi voor goed doel bij WFB | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
De meiden van DBGC haalden bij de vorige editie ruim 800 Euro op.
De meiden van DBGC haalden bij de vorige editie ruim 800 Euro op. (Foto: )

24- uurs voetbaltoernooi voor goed doel bij WFB

  •   145 keer gelezen   Actueel

Ouddorp – Het is toch wel bijzonder, dat je 's nachts om 3.00 uur het veld op stapt om een potje te voetballen. Op 5 en 6 juli a.s kan dit, want dan wordt er bij voetbalvereniging WFB, evenals in 2014, een 24 uurs voetbaltoernooi gehouden. En net als toen is er ook dit een goed doel aan gekoppeld.

Door Fred Götzenberger

"Het is puur toeval dat het precies 5 jaar geleden dat we weer een 24-uurs toernooi organiseren', geeft Carolien Struijk, als voorzitter van de organisatie, aan. De reden om weer zo'n toernooi van een dergelijke omvang te organiseren ligt in het feit dat haar man Leon Struijk afscheid neemt als organisator van talrijke toernooien bij de West Flakkeese Boys. 'Ik wilde nog één keer een groot toernooi organiseren dus ik stelde aan Carolien voor of we nog een keer het 24-uurs toernooi konden doen. Het draaiboek trokken we zo uit de kast', zo vertelt Leon. Ze kijken beiden nog met veel plezier terug op het toernooi van 5 jaar geleden. 'Het was de hele week mooi weer maar in de nacht van vrijdag op zaterdag begon het toen te regenen en dat ging zaterdag door. Dat was dan wel heel jammer. Maar al met al haalden we een prachtig bedrag op van € 37.000,00', vertelt Carolien trots.

Dit keer heeft men gekozen voor de kinderafdeling van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar heeft men medische hulpmiddelen nodig. Vijf jaar geleden had men een grote tent staan, maar dit keer zal de kantine van de vereniging de centrale plaats zijn. Ook dit jaar zullen er gedurende de 24-uur weer tal van activiteiten zijn. Er is een podium waar met regelmaat bandjes zullen optreden en men is ook bezig om het shantykoor te regelen. Daarnaast is er op zaterdag nog een braderie, met daarbij een viskraam, een gezellig terras en tal van andere activiteiten 'Zo is er voor iedereen wat te doen', aldus de voorzitter. Er hebben zich inmiddels al een groot aantal teams aangemeld. Er kunnen zowel, junioren, dames, senioren en veteranen aan het toernooi deelnemen.

De senioren, veteranen en JO19 spelen tussen 3.00 uur en 8.30 uur. 'Voor de senioren is het inschrijfgeld € 100,00 per team. De leden van de jeugdteams krijgen ieder een lijst mee waarmee ze geld kunnen ophalen', legt Leon uit. Vijf jaar geleden haalde bijvoorbeeld het meisjesteam van DBGC ruim 800 Euro op voor het goede doel. 'Wij hopen natuurlijk dat teams dit bedrag gaan evenaren.Er werden toen door teams ook allerlei acties georganiseerd.' Op dit moment melden zich nog steeds teams en sponsoren aan om dit mooie initiatief te ondersteunen. Er hebben zich ook al teams ingeschreven van Voorne –Putten. 'Vijftig procent van de patiënten die het Van Weel Bethesda Ziekenhuis bezoeken zijn afkomstig van Voorne-Putten, dus het is mooi als de deelnemende teams van dat eiland een mooi bijdrage leveren voor het goede doel.' Totaal worden er zo'n 275 wedstrijden gespeeld, er zijn totaal zo'n 135 teams aanwezig met zo'n 1500 spelers. De wedstrijden zijn 7 tegen 7, alleen de wedstrijden van Oud WFB tegen Oud Flakkees Elftal en WFB tegen het Flakkees Elftal worden met elftallen gespeeld. Deze wedstrijden vinden ter afsluiting van het evenement plaats.

Materialen voor de kinderafdeling Van Weel Bethesda Ziekenhuis

Onder andere zou men graag Bilisoft matrasjes willen aanschaffen. Na de geboorte kan de baby geel worden. In zo'n geval moet de baby onder de blauwe lamp om de gele kleurstof in het bloed af te breken. Tegenwoordig bestaan er matrasjes waar de lamp in zit. Door dit matrasje kan er een dekentje over de baby heen gelegd worden wat veel comfort geeft. Ook kan tijdens deze therapie het kindje bij mama liggen en het matrasje over het kindje gelegd worden zodat de therapie door kan gaan.

Ook zou men graag Bird low-flowmicroblender (zuurstofmixer) + High flow luchtwegbevochtiger op de afdeling willen hebben. Als de baby moeilijk ademt wordt zuurstof toegediend. Voor een baby die geen 100 % zuurstof nodig heeft kan de zuurstof gemixt worden in de blender met kamerlucht. Als de zuurstof wordt bevochtigd en verwarmd is dat comfortabeler voor de baby.

Voor meer informatie kijkt u op www.facebook.com/WFB-24-uurstoernooi


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>