Tonya is een bijzonder portret over een speciale atlete, maar bovenal is het een meeslepend verhaal door de spectaculaire editing.
Tonya is een bijzonder portret over een speciale atlete, maar bovenal is het een meeslepend verhaal door de spectaculaire editing.

De Overkant vertoont de zwarte komedie I, Tonya

Actueel 253 keer gelezen

Ouddorp - Woensdag avond 17 oktober vertoont de Overkant om 19.30 uur in samenwerking met de Bibliotheek de boeiende film Tonya. Kunstschaatster Tonya Harding wordt tijdens de Olympische Spelen van 1994 wereldnieuws. Haar grootste rivale, Nancy Kerrigan, is vlak voor de spelen slachtoffer van een aanslag, waarbij zij een flinke klap op haar knieën krijgt.

Wisselende perspectieven en de briljante editing, zorgen ervoor dat I, Tonya geen moment verveelt. Sportscènes worden afgewisseld met persoonlijke verhalen en flashbacks naar Tonya's jeugd. Uiteindelijk wordt er natuurlijk toegewerkt naar het beroemde moment voorafgaande aan de Olympische Spelen van 1994, of zoals Harding de kijker toespreekt: ''This is what you came here for – the incident.'' Ook hier worden de verschillende perspectieven van het verhaal getoond, zodat je als kijker niet zeker weet hoe het zich precies heeft afgespeeld, maar je zelf een oordeel kan vellen.
I, Tonya is een bijzonder portret over een speciale atlete, maar bovenal is het een meeslepend verhaal dat, mede door de spectaculaire editing en overlappende verhaallijnen maar ook door het bijzondere acteerwerk, een blijvende indruk achterlaat.
De Overkant is open vanaf 19.00 uur. Kaartjes reserveren via VVV 0187-681789.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant