Middelharnis in 3D opgemeten

Actueel 81 keer gelezen

Middelharnis - In opdracht van de gemeente Middelharnis wordt vanaf 9 juli de omgeving rond de ring van Middelharnis met een speciale 3D omgevingsscanner in kaart gebracht. Het is het eerste gebied op Goeree-Overflakkee die met deze innovatieve meetmethode wordt gescand. Tijdens de metingen rijdt er een speciale quad met daarop laserscanners rond.

De laserscanners maken al rijdend 30.000 metingen per seconde. Hierbij wordt alles in de straat gescand; de weg, de woningen en objecten zoals bomen, lantaarnpalen etc. Elk detail is tot op 2 cm nauwkeurig en meetbaar. Al de metingen samen vormen een zogenaamde puntenwolk, die een 3D silhouet van de omgeving geeft.

Gestart wordt met de historische kern van Middelharnis, omdat dit gebied gerenoveerd gaat worden. De gemeente gaat de 3D metingen gebruiken om de plannen voor het gebied verder uit te werken. Niet alleen levert deze methode een heel nauwkeurig beeld van de huidige omgeving op. Ook de ontwerpen van de nieuwe situatie zijn straks in 3D te bekijken, waardoor het lijkt alsof je in het gebied zelf bent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant