Jeroen Sep (midden) hier in duel om de bal, scoorde de enige treffer voor DBGC in het duel tegen Heerjansdam.

Ook DBGC kan zich op de competitie gaan richten

Actueel 388 keer gelezen

Oude-Tonge – Afgelopen zaterdag vond de derde bekerronde plaats. Een week voor aanvang van de competitie dienen de teams wel zo'n beetje gevormd te zijn. DBGC speelde in deze ronde tegen eersteklasser Heerjansdam. De bezoekers besliste in de eerste helft al het duel.

Door Fred Götzenberger

DBGC was in deze poule naast Heerjansdam ingedeeld bij VVGZ en FC Binnenmaas. In het duel tegen VVGZ speelde men een week eerder met 2-2 gelijk dat gold eveneens voor het eerste duel tegen FC Binnenmaas (3-3). Heerjansdam had tot nu toe 1 punt behaald tegen DBGC 2 punten. Het was voor de eersteklasser dan ook belangrijk om dit duel te winnen daar Binnenmaas de koploper was met 4 punten. De eerste mogelijkheid was voor Sep, die de verdediger de bal ontfutselde maar zijn inzet werd gekeerd. Het verschil tussen de eersteklasser en tweedeklasser werd echter al snel duidelijk. Het was in de beginfase aan doelman Mark Stroom te danken dat DBGC al niet snel op achterstand kwam schoten van Ouwens werd gepareerd door de DBGC-doelman. In de 11e minuut moest hij echter capituleren toen een schot van Nugteren in de eerste nog door hem werd gekeerd maar de hoog opspringende bal toch nog door Nugteren binnen werd gekopt. DBGC kon op dat moment hier niet veel tegenover stellen. Acht minuten na de openingstreffer verdubbelde Heerjansdam de stand toen een pass van Barros door Ouwens werd doorgekopt en voor de voeten van Fortes belande. De aanvaller wist wel een raad met dit buitenkansje en schoot de bal binnen (0-2). Een combinatie tussen Van Noor en Ouwens werd maar net naast geschoten. Na zo'n 30 minuten kreeg de thuisploeg was meer vat op het spel van Heerjansdam. Vooral Sep en De Man kwamen wat beter in hun rol. Zo was in de 40e minuut de fraaine pass van Noordermeer op de diepgaande Sep, die zag De Man meelopen maar besloot zelf te schieten. Ook een vrije trap van Sep werd fraai ingekopt door Coolbergen, maar de bal kwam via de schouder van een verdediger in handen van de doelman. Toch was het Heerjansdam die voor rust nog een treffer zou maken. Na een overtreding van Coolbergen op Ouwens binnen het 16-metergebied bracht Fortes vanaf de 11-meter stip zijn ploeg op een 0-3 voorsprong.

Na de thee lag het initiatief bij de thuisploeg en die pakte dat goed op. Een schot van Sep wordt door doelman Schreuder tot corner verwerkt. Aan de andere kant hield Stroom zijn ploeg in de wedstrijd door een schot van Delmee met de hand te pareren en de daarop volgende inzet van Van Noort met de voet weg te werken. In de 67e minuut kon DBGC wat terugdoen. Sep trok het strafschopgebied binnen maakte een aantal schijnbeweging en schoot de bal knap binnen (1-3). DBGC ging op jacht naar de aansluitingstreffer. De Man probeerde het met een puntertje maar de Heerjansdam- goalie wist deze eenvoudig te onderscheppen. Een schot van Noordermeer was te zwak om de doelman te verrassen. Aan de andere kant kreeg Heerjansdam de mogelijkheid om het af te maken maar Fortes sprong te nonchalant om met de geboden kans. De voor Thijs Tromp ingevallen Jacco de Gast probeerde het nog vanaf de rand van het 16-metergebied en dat schot ging maar net naast. Wim Nieuwland kon leven met de nederlaag. 'We waren te veel onder de indruk van Heerjansdam. Toch kwamen we in de tweede helft wat meer in het duel. We durfde meer druk te zetten.' Voor Nieuwland wacht een belangrijkere uitdaging. 'De competitie vind ik belangrijker. Komende zaterdag wacht een grote uitdaging als Nieuwenhoorn op bezoek komt. Die ploeg wil zo snel mogelijk hogerop.' Nieuwland had zich in de eerste instantie een plaats bij de eerste vier toebedacht. 'Echter toen ik hoorde dat Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis bij ons in de competitie zaten heb ik die plannen wel bij moeten stellen.'