Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

  •   48 keer gelezen   Actueel

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Dit is er binnenkort te leren en beleven:

Najaar 2019
De zomervakantie is begonnen, maar de Bibliotheek maakt zich alweer op voor het najaar! 
Voor de snelle beslissers staat het aanbod op www.bzhd.nl/cursussen en kun je je direct inschrijven. Liever op je gemakje alles doorkijken? Het programmaboekje volgt in augustus. Laat het najaar maar komen!

Cursus uitgelicht: Frans voor beginners
Bonjour! Zou jij meer willen kunnen zeggen dan alleen hallo en tot ziens? Tijdens deze beginnerscursus Frans leer je de eerste beginselen van de Franse taal en kun jij je straks prima redden in een Franstalige omgeving! À bientôt!
Bibliotheek Middelharnis | startdatum cursus: dinsdag 1 oktober | tijd: 20.30-22.00 uur | aantal lessen: 20 | Cursusprijs: € 240 / bibliotheekleden ontvangen 5% korting

Summerschool deze en volgende week
Kom deze zomer ook naar Summerschool, het zomerprogramma van Bibliotheek Zuid-Hollandse voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Deze vakantie kun jij maar liefst vier weken lang terecht in de Bibliotheek voor megaleuke workshops en activiteiten. Tussen de workshops kun je genieten van een hapje, drankje en verrassing met het speciale Summerschool-menu.  Pak je koffers maar!

Deze week
Minecraft
Een grote muur, een slotgracht, toegangspoort en wachttorens: dit hoort allemaal bij een Romeins Kasteel! Bouw zelf een Romeins Fort in Minecraft in de Bibliotheek. Je bouwt samen met een mede-Minecrafter in 2 uur tijd een Fort op basis van afbeeldingen en beschrijvingen van vroeger. 
Er kunnen maximaal 18 deelnemers meedoen, dus meld je snel aan! Deze workshop is voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.
Bibliotheek Middelharnis | woensdag 7 augustus 2019 | tijd 10.00 - 12.00 uur | toegang €5,-

Schilderen als Rembrandt
2019 is het jaar van Rembrandt. Wat weet jij over deze meester van de Gouden Eeuw? We verklappen je alvast iets: hij bestond heel lang geleden en was één van de beroemdste schilders van zijn tijd. Zijn kunstwerken zijn nog steeds heel bijzonder, ze zijn wel miljoenen waard!
In deze workshop geeft kunstenaar Cristina Vaudo een korte blik op het leven van deze schilder en vervolgens ga je zelf aan de slag. Rembrandt heeft veel zelfportretten nagelaten. Onder leiding van Cristina ga je één van de vele zelfportretten van Rembrandt naschilderen. Durf jij deze uitdaging aan? We werken met acrylverf, dit gaat niet uit je kleding. Trek dus kleding aan wat vies mag worden. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Bibliotheek Middelharnis | woensdag 7 augustus 2019 | tijd 13.30 - 15.30 uur | toegang €5,-

Volgende week
Maak een Stopmotion

Wat is een Stopmotion? Een stopmotion is een filmpje dat bestaat uit verschillende soorten foto's, waarmee je heel snel een leuke animatie kunt maken. Dit kun je doen met de gratis app iMotion op je iPad of smartphone. Er zijn heel veel creatieve mogelijkheden en het zijn leuke filmpjes voor op de website van bijvoorbeeld je school. Zo kun je van klei, papier, letters of door zelf in beeld te gaan een filmpje maken! Tijdens de workshop bedenk je met Fotograaf Else Loof in een groepje een idee. Vervolgens ga je het uitvoeren. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Bibliotheek Middelharnis | woensdag 14 augustus 2019 | tijd 10.00 - 12.00 uur | toegang €5,-

Fotohunt
Wie maakt de beste, mooiste, gaafste foto's? De Fotohunt is een spannende strijd om de beste foto's. De workshop wordt verzorgd door fotograaf Else de Loof. Je gaat in een team op een leuke manier met elkaar proberen de meest creatieve foto's te maken binnen een bepaalde tijd. Kortom, veel actie, spanning en een goede samenwerking komen aan bod tijdens deze jacht naar de mooiste foto's! Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Bibliotheek Middelharnis | woensdag 14 augustus 2019 | tijd 13.30 - 15.30 uur | toegang €5,-

VakantieBieb
Deze zomer hoef jij niet te zeulen met al je boeken. Je installeert gewoon de gratis app Vakantiebieb op je tablet of telefoon en je kiest je boeken uit. Je download de boeken eenmalig via wifi, waarna je ze de hele zomer zonder internet kunt lezen. De VakantieBieb is nog geopend tot en met 31 augustus. Fijne vakantie!

En verder:
Digitaal oefencafé

Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.
Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl


Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta
Kijk voor het complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de Bibliotheek ook op Social Media
http://facebook.com/bibliotheekzhd
twitter.com/bibliotheekzhd


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>