Afbeelding

DVV'09 te sterk voor Herkingen

Sport 226 keer gelezen

DVV'09 heeft met de winst, afgelopen zaterdag, op Herkingen ’55 weer 3 punten toegevoegd en is een aantal plaatsen geklommen in het klassement. Het duel tussen de buren is er altijd een vol emotie.

Herkingen ’55 is een hardwerkende ploeg maar zaterdag ging men ook een aantal malen over de scheef. DVV'09 begon met Lars van Loo (A1 speler) op de plaats van de geschorste aanvoerder Niels de Jong. DVV'09 begon direct met druk zetten. Het leverde in de 3e minuut al de 1-0 op . Een combinatie tussen John Breur en Bram Graafland bracht Graafland alleen voor de keeper die in eerste instantie redde maar in de rebound kon Graafland de bal alsnog in het lege doel deponeren.
Het leverde veel protesten van de zijde van Herkingen ’55 en in de 9e minuut was Graafland het slachtoffer van de fustraties. De aanvaller, net terug van een blessure, kon na een zware overtreding met een knieblessure van het veld. Daarentegen bleef DVV'09 combineren en na 15 minuten ging Frank den Hengst goed door . Hij bracht de bal bij Ries van den Boogert en met een droge knal liet Van de Boogert zien weer langzaam de oude te worden. Keeper Kievit was kansloos op het schot (2-0).
DVV'09 was voetballend beter maar Herkingen was gevaarlijk met vrije trappen en corners. Tot tweemaal toe werd de paal geraakt naast keeper John Smit.
In de tweede helft was DVV'09 superieur. Het tikte en combineerde en Herkingen geloofde er niet meer in .
Slechts eenmaal kwamen de bezoekers nog voor John Smit maar ook deze inzet eindigde op de paal.
DVV'09 kreeg in de 2e helft genoeg kansen om de score te verhogen . John Breur schoot na een mooie actie op de paal en Jelle Drooger gaf snelheid en een paar goede voorzetten . Arjan Weststrate mikte over de keeper Kievit heen maar zijn bal werd van de lijn gehaald.
In de 60e minuut scoorde de zeer actieve Ries van en Boogert de 3-0 , panklaar klaar gelegd met een simpele voetbeweging door Arnoud van Dijk. De hard werkende John Breur werd nog vervangen door Marco van Nimwegen.
Uiteindelijk een verdiende 3-0 zege van DVV'09 op Herkingen waardoor het NTVV voorbij gaat in de stand en voor het eerst dit seizoen 8 ploegen onder zich heeft.