Afbeelding

Takje voor deur mogelijk van inbreker

Regionaal 197 keer gelezen

Regio - Een regiogenoot luidt vandaag de noodklok. In zijn woonwijk, waar sowieso al regelmatig wordt ingebroken, heeft hij namelijk iets verdachts ontdekt.

"Toen ik gisteravond even mijn woning verliet, om een brief op de bus te doen voor mijn buurvrouw, heb ik bij mijn terugkomst iets zeer opmerkelijks ontdekt", zo vertelt hij aan onze redactie. "Ik zag tegen mijn voordeur een takje staan. Dit kan de wind met geen mogelijkheid gedaan hebben, omdat het er zo mooi lag en er ook niks aan groenafval omheen lag."

Waarschuwen
De alerte man vermoedt dat inbrekers het takje tegen zijn deur hebben aangezet, om zo te kijken of er wellicht mensen op vakantie zijn. Als het takje er na drie dagen nog staat, weet je immers vrij zeker dat de bewoners niet thuis zijn. "Ik vind het belangrijk om mensen te waarschuwen voor dit soort praktijken", zo zegt hij. 

Wat moet je doen
De politie benadrukt dat verdachte zaken altijd moeten worden gemeld via 0900-8844. Ben je getuige van een mogelijke inbraak of zie je bijvoorbeeld vreemde figuren in de wijk rondstruinen, bel dan gerust 112. Daar pak je ook inbrekers mee.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant