Liefst 75 oldtimers en heel snelle auto's rijden op 11 mei over het eiland.
Liefst 75 oldtimers en heel snelle auto's rijden op 11 mei over het eiland.

Zaterdag 11 mei: Rally Oldtimers voor De Stove

Actueel 574 keer gelezen

Middelharnis- Na jarenlang het Groot dictee Goeree- Overflakkee georganiseerd te hebben vond Rotary Goeree-Overflakkee het tijd een andere weg in te slaan. Letterlijk en van statisch achter de tafel naar dynamisch achter het stuur.

Door Henk Blanke

En zo werd vorig jaar voor de eerste keer de oldtimers puzzelrally georganiseerd. Het werd een succes, dat naar meer smaakte. Dus staat zaterdag 11 mei a.s. de tweede versie op de kaart.

Organisatie
Een rally organiseren doe je niet zomaar. Dus werd er een commissie van zeven leden in het leven om het geheel vorm en inhoud te geven. Die ging voortvarend te werk. Een greep uit de activiteiten: het draaiboek samenstellen; vergunningen aanvragen; public relations in alle betekenissen van het woord; parcours via de veiligste en mooiste route bepalen en op de dag zelf uitzetten; locaties voor lunch en diner vastleggen; inschrijvingen regelen. En, heel belangrijk: het werven van sponsors om de kosten te dekken en de opbrengst voor het goede doel zo hoog mogelijk te maken.

De rally
Resultaat van de inspanningen: liefst 70 equipes zullen zich zaterdag 11 mei vanaf 9.30 uur presenteren op het parkeerterrein bij Tieleman keukens. Vanaf dat moment zijn deze pareltjes van de automobielindustrie door iedereen te bewonderden. De auto's zijn in twee klassen ingedeeld. De echte oldtimers en de heel snelle auto's, waaronder zich ook modernere bevinden. Iedere deelnemer krijgt een 'goodybag' waarin de bescheiden zitten die nodig zijn om te navigeren en de rally tot een goed einde te brengen. De start is om 9.30 uur. Iedere minuut wordt een auto 'weggeschoten'. Dan begint gelijk de eerste behendigheidsproef. De juiste route wordt gereden volgens het zgn. bolletjes-pijltjes systeem. De auto's rijden 's ochtend over het oostelijk en 's middags over het westelijk deel van het eiland. Grote kans dat u de prachtige exemplaren niet alleen bij de start, maar ook tijdens de rally kunt bewonderen.

Goede doel
De rally wordt niet alleen voor de gezelligheid georganiseerd. Het steunen van een goed doel is het hoofddoel. Dit jaar is dat de aanschaf van een BelevenisTafel voor De Stove, een woonvoorziening van Sjaloomzorg in Sommelsdijk. Er wonen mensen met een verstandelijke, psychiatrische en/of lichamelijke beperking. Belevingsgerichte zorg is heel belangrijk om bewoners van woonzorgcentra actief te houden. Deze zorg houdt rekening met iemands persoonlijkheid en behoeften, in plaats van zijn of haar beperkingen, waardoor de kwaliteit van leven wordt verbeterd. De BelevenisTafel vormt daarbij een hulpmiddel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant