Bart Visser bedacht de naam en mocht deze samen met wethouder Marktwat op het bord schilderen.
Bart Visser bedacht de naam en mocht deze samen met wethouder Marktwat op het bord schilderen. Foto: Jacquelein Wielaard

Opening getijdenspeelplaats 'Atlantia' bij strandje Havenhoofd

Actueel 396 keer gelezen

Middelharnis – De avontuurlijke getijdenspeelplaats 'Atlantia' op het strandje naast het Havenhoofd van Middelharnis is woensdag 27 juni officieel geopend. De negenjarige Bart Visser uit Middelharnis bedacht de naam voor deze speelplek. Samen met wethouder Daan Markwat heeft Bart de naam op het informatiepaneel geschilderd. En daarmee was de natuurspeelplaats voor geopend verklaard.

Door Jacquelien Wielaard

'De natuurspeelplaats maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Middelharnis en de gebiedsontwikkeling rondom het Haringvliet. Wat wij hierin belangrijk vinden is dat zowel onze eigen inwoners als bezoekers meer in contact komen met de prachtige natuur op het eiland. De natuurspeelplaats is hier een mooi voorbeeld van, waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen en ontdekken wat er in de natuur leeft. Daarbij is het een extra speelmogelijkheid voor kinderen in Middelharnis, waar behoefte aan is', zei de wethouder.

Natuurspeelplaats 'Atlantia' is één van de onderdelen van het Droomfondsproject. Binnen dit project werken zes natuurorganisaties samen met de regio. De toekomstige deltanatuur van het Haringvliet staat hierbij centraal. In september 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier. Die stap grijpen de zes organisatie, ARK Natuurontwikkeling, Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer en het Wereld Natuur Fonds, aan om de ooit zo unieke deltanatuur van het Haringvliet weer nieuw leven in te blazen. De financiële impuls voor het Droomfondsproject kwam van de provincie Zuid-Holland en de Nationale Postcode Loterij.

De natuurspeelplaats bevat een modderglijbaan, een touwbrug, boombruggen, klauter- en stapstenen en verstopplekken. Ook voor natuur en getijdenbeleving is ruimte; de stapstenen houden bij eb, als het water wegtrekt, het water zo lang mogelijk vast. De wilgen en nieuw aangeplante bosjes vormen schuil- en nestgelegenheid voor zangvogels zoals nachtegalen en de natuurvriendelijke oevers langs de sloot zijn plekken waar jonge visjes en kikkers op kunnen groeien. Mede door het mooie strandweer was het drukker dan verwacht tijdens de officiële opening. De kinderen konden niet wachten en bestormden nog voor het officiële openingsmoment de speelplaats. De organisatoren konden er wel om lachen want hieruit bleek dat Atlantia een grote aantrekkingskracht heeft op de doelgroep.
Meer informatie: www.haringvliet.nu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant