De die hearts die een avond en nacht sportten voor het goede doel.
De die hearts die een avond en nacht sportten voor het goede doel.

BSM havo 5 van de CSG Prins Maurits sportte de hele avond én nacht voor hun medemens!

Algemeen 662 keer gelezen

De kalender geeft al weer eind maart aan en dat betekent in het onderwijsprogramma van de BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) havo 5 klas dat ze in de afrondende fase zitten qua schoolexamens. Verzorgden ze twee weken geleden nog een fantastische sportdag voor basisschool ZML de Ark en voerden ze vorige week hun geoefende turndemo op; afgelopen weekend was het tijd voor de nachtmarathon!

Op vrijdag 22 maart om 15.45 uur verzamelde iedereen zich vlakbij het hoofdgebouw. Naast het feit dat ze hun tweejaarlijkse BSM-opleiding op een sportieve manier zouden afsluiten; werkten zij zich ook zestien uur lang in het zweet voor hun medemens. De PM-leerlingen hebben zes goede doelen gevonden en zich hiervoor laten sponsoren. Ze zijn dan ook dankbaar om te kunnen zeggen dat ze tweemaal het streefbedrag hebben opgehaald. Ze zijn alle sponsors daar dan ook zeer erkentelijk voor!

De marathon werd gevuld met diverse sport- en spelonderdelen (in combinatie met veel lol, verplichte blokjes rust, veel drinken en tussendoortjes). Ze trapten af met een softbalwedstrijd tegen de BSM klas van havo 4 waarna een heerlijke maaltijd op hen wachtte. Toen de buikjes weer gevuld waren en iedereen weer op krachten was, kreeg de marathon een mooi vervolg: basketbal, volleybal, diverse challenges, trefbalspelen, voetbal, badminton, en nog veel meer, heel veel kwam voorbij. Ze gaven elke keer weer alles, zetten elke keer weer hun beste beentjes voor. Ook al sloop de vermoeidheid er hier en daar toch wat in, ze wisten waar ze het voor deden en gingen ze er weer vol voor! Toen de klok 05.00 uur sloeg, was het tijd voor een lekkere verfrissende ochtendwandeling rondom Middelharnis en natuurlijk mocht een fijn ontbijtje niet ontbreken. Al waren er een aantal die geen hap meer door hun keel kregen.

We kijken dankbaar terug op een zeer geslaagde editie! Wat een sfeer, wat een inzet en wat fijn dat ze zich ook voor hun medemens hebben ingezet; een blijvende herinnering is gemaakt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant