Ze mag dan 100 jaar geworden zijn, Neeltje Breur voelt zich nog maar 75!  Foto: Sam Fish
Ze mag dan 100 jaar geworden zijn, Neeltje Breur voelt zich nog maar 75! Foto: Sam Fish © Sam Fish

100 maal hoera voor mevrouw Neeltje Breur

Algemeen 1.203 keer gelezen

Groot feest op dinsdag 23 mei. Mevrouw Neeltje Breur uit Middelharnis vierde met vrienden en familie haar honderdste verjaardag bij PUURRR aan de Grevelingen.

Door Sam Fish 

Neeltje Breur werd geboren in Nieuwe-Tonge en heeft daar tot aan haar huwelijk gewoond. Daarna verhuisde ze met haar man naar de Oostdijk in Sommelsdijk waar ze een kruidenierszaakje hadden. Later vertrokken ze naar de Westdijk in Middelharnis om daar een wasserij te brengen. En inmiddels woont ze al zeker 35 jaar in haar woning aan de Rembrandtlaan. “Nee, ik zou niet terug willen naar Nieuwe-Tonge,” zegt ze stellig. “Dat is een klein dorp en iedereen weet altijd wat je aan het doen bent. Daar heb ik geen behoefte aan. Dat is ook precies de reden dat ik niet naar een rusthuis wil.”

Energiek 
Als je zou zeggen dat Neeltje 75 is dan zou je het geloven. “Zo voel ik me ook,” vertelt ze. “Ik kan nog heel makkelijk opstaan,” ze demonstreert het ook meteen om moeiteloos op te staan van de bank. “En ik wandel nog graag rond de huizen hier. Dan heb ik voor de zekerheid wel mijn rollator bij me, maar het gaat allemaal prima. Ik mag dan 100 zijn, op mijn zicht na is er niets mis met mij.”

Dat zicht weerhoudt haar ervan om sokken en truien te breien, iets wat ze jarenlang met veel plezier heeft gedaan. “Tegenwoordig trek ik meer uit dan dat ik brei, maar ik vind het leuk om te doen. Het gaat niet hard meer, maar met leuke kleurtjes kan ik het toch nog een beetje zien wat ik doe. En ik doe het puur op gevoel en voor mijn plezier, dat is het belangrijkste. Het houdt me lekker bezig.”

Uit de krant