Mevrouw Tanis mocht op donderdag 17 november 103 verjaardagskaarsjes uitblazen!  Foto: Sam Fish
Mevrouw Tanis mocht op donderdag 17 november 103 verjaardagskaarsjes uitblazen! Foto: Sam Fish © Sam Fish

Kee van de Klarebeek is 103 geworden!

Algemeen 211 keer gelezen

Mevrouw Cornelia Tanis uit Ouddorp is bij haar dorpsgenoten beter bekend als Kee van de Klarebeek. Zij vierde op donderdag 17 november haar honderd-en-derde verjaardag!

Door Sam Fish 

Een groot verjaardagsfeest is niet meer haalbaar voor haar, maar dat vind ze helemaal niet erg. Ze krijgt nu namelijk elke dag iemand op visite. “Dat is heel gezellig,” laat ze weten. “Dan kunnen we echt even lekker kletsen.” Ze laat weten dat ze dan alle aandacht kan geven. Dat lukt namelijk niet als er veel mensen bij elkaar zijn. Dus zoals ze vorig jaar tot aan kerst haar verjaardag vierde door corona, gebeurt dat dit jaar weer om rust te creëren.

En ze mag dan 103 zijn, mevrouw Tanis is nog goed bij de tijd. Toch halen ook de lichamelijke problemen haar in. Zo ging ze tot twee weken geleden nog lekker beneden eten in de grote hal van de Vliedberg. Dat zit er nu helaas niet in door de vele pijn die ze heeft. Gelukkig komen haar maaltijden gewoon naar haar appartement. Ook ziet ze maar weinig en hoort ze niet alles even goed. Maar ondanks dat vermaakt ze zich prima.

“Ik brei heel graag,” vertelt ze. “Ik kan het niet meer zien, dus het worden geen sokken meer. Maar op gevoel kan ik nog gewoon lapjes breien. Die haal ik dan na een tijdje weer uit elkaar, dan kan ik opnieuw beginnen.” Daarnaast krijgt ze regelmatig visite en wordt ze graag voorgelezen. “Dan komt iemand voorlezen uit de krant of de bijbel. Daar ben ik hen echt heel dankbaar voor.”

Uit de krant

Uit de krant